Belföld

Elkapták a 28 éves zuglói szatírt – Videó

A zuglói rendőrök elfogták azt a férfit, aki a XIV. kerületben több nőt zaklatott és bántalmazott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást indított K. Balázs 28 éves budapesti lakos ellen szexuális kényszerítés bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – számolt be a police.hu rendőrségi honlap.

Mint írják, 2016. december 4. és 2017. február 14. között három alkalommal érkezett bejelentés arról, hogy egy férfi Budapesten, a XIV. kerületben egyedül közlekedő nőket bántalmaz és szexuálisan zaklatja őket, majd a helyszínről rövid idő elteltével elmenekül.

2017. április 14-én hasonló bejelentés érkezett a rendőrségre, melynek tartalma szerint egy meztelen, egész arcát eltakaró sapkát viselő férfi megtámadott egy nőt, aki korábban az éjszakai buszról szállt le. A sértettet fojtogatni kezdte, majd elmenekült egy fehér színű gépjárművel a helyszínről.

Veszélyes eszközökkel autózott

Az elkövető azonosítása érdekében a zuglói rendőrök akciót szerveztek, melynek eredményeképpen beazonosították a gyanúsított gépjárművét, amelyet a délutáni órákban intézkedés alá vontak Zuglóban. A jármű vezetője K. Balázs volt. A jármű átvizsgálása során több, közbiztonságra különösen veszélyes eszközt foglaltak le.

A férfit az intézkedő egyenruhások előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki és – őrizetbe vétele mellett – kezdeményezik előzetes letartóztatásának indítványozását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik