Belföld

Ürge-Vorsatz Diána: Minden tiszteletem Soros Györgyé

Higgyék el, Sorosnak nincs befolyása az egyetem intellektuális formálására. Anyagilag is független tőle; amióta beletette a pénzt az alapítványba, amelynek kamataiból az egyetem működik, azóta nincs befolyása az elköltésére

–  mondta Ürge-Vorsatz Diána a Heti Válasznak.

A CEU kutatója szerint aki az egyetemen keres hadszínteret, rossz helyen jár, mert Soros szándékosan nem szól bele az intézmény működésébe.

Ha csak egyetemalapító munkásságát nézem, valamint a többi, ideológiákhoz akarva sem köthető célt, mire Magyarországon rengeteg pénzt szánt – az egészségügyre, kultúrára, közoktatásra, a cigányság felemelkedésére -, minden tiszteletem az övé

– mondta a klímakutató. aki hangsúlyozta, az egyetemen „nem ideológiákat tanítunk, hanem tudományt”.

Arról, hogy mit gondol arról, Kovács Zoltán kormányszóvivő is a CEU-n végzett, azt mondta, amíg nem pattant ki a botrány, nem is tudta, kicsoda Kovács Zoltán.

A CEU klímakutatója nemrég Facebook oldalán fakadt ki a kormány ellen, amiért az ellehetetleníti a munkahelyét. A hétgyermekes családanya, aki a posztban hangoztatta, hogy a keresztény értékrendek mentén neveli gyerekeit, és hogy Fidesz-szavazó, levette a Facebookról a posztot, amiinek óriási visszhangja lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik