Belföld

A Figyelő főszerkesztője pszichiáterhez küldte Simicskát

Lánczi Tamás a 168 órának adott interjújában arról beszélt, hogy szerinte hitelrontás kormánypártinak nevezni a Figyelőt (ezzel együtt amióta Schmidt Máriáé a lap, egymást érik címlapon a kormánytagokkal készült interjúk – a szerk.), de az olvasóik felvilágosultak, majd ők eldöntik, mi a helyzet.

Lánczi saját bevallása szerint azért lehetett főszerkesztő, mert szerkeszt egy széles körben látogatott blogot – az állami médiánál. A sok távozás szerinte baloldali nyomás miatt következhetett be, „sokuknak esze ágában nem volt elmenni, de saját táboruk egyszerűen kiszekálta és belehajszolta őket ebbe a rossz döntésbe”, mondta.

A főszerkesztő beszélt Orbán Viktor egykori barátjáról, kollégiumi szobatársáról is:

Simicska sarokba szorította magát. Frusztrált, dühös, tehetetlen ember, aki bármivel is próbálkozik, bármennyi pénzt áldoz is rá, nem kerül közelebb az Orbán-kormány megbuktatásához. Ezért egyre hisztisebb. (…) Simicska az elmúlt két évét a bosszúra fordította. És – hogy stílszerű legyek – egy milliméterrel sem jutott közelebb a politikai céljához. Pszichiáterre lenne szüksége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik