Belföld

Végezni próbált magával a budapesti anyagyilkos

Magán is több sebet ejtett az a budapesti fiatal, aki ellen most emeltek vádat édesanyja megölésért. A vádlott azután kísérelt meg öngyilkosságot, hogy halálra késelte szülőjét – értesült a 24.hu. Úgy tudjuk, több helyen megvágta magát, illetve szúrt sérüléseket is okozott, de ezek egyike sem volt súlyos.

Miután terve nem sikerült, napokig élt még együtt anyja holttestével, majd besétált a rendőrségre, ahol elmondta, mit tett. Információink szerint a fiatalt – akit a bűncselekmény elkövetése előtt nem kezeltek – az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben őrzik.

Az ügyészség kedden számolt be a vádemelésről. A vádiratban az áll, hogy a fiatalember a szüleivel élt együtt a XVI. kerületi családi házban. Családi okok miatt az épületet két, külön bejárattal rendelkező lakrészre osztották fel.  A fiú az anyjával egy szobát használt közösen.

Mint kiderült, az érintettek összevesztek már a végzetes támadás előtti napokban. A holttestet június 11-én találták meg, három-öt nappal a gyilkosság után.

A fiatal a közös lakrészükben támadt rá az anyjára,  egy konyhakéssel test szerte sérüléseket ejtett rajta. A 47 éves nő a helyszínen meghalt. A holttest az ajtónál volt, a fiú letakarta egy pléddel és egy ágyneműhuzattal, lakrészüket pedig napokig a fürdőszoba ablakon át hagyta el.A fiatal maga vallotta be, hogy mit tett, amikor június 11-én besétált a XVI. kerületi Rendőrkapitányságra.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik