Belföld

A választásig már nem nyúl a Fidesz a választási törvényhez

Kósa Lajos a jogbiztonságot emlegette.

A Fidesz az országgyűlési választásokig már nem kezdeményezi a választási törvények módosítását – közölte Kósa Lajos frakcióvezető kedden.

Indoklásként hozzáfűzte: nem sikerült kétharmados támogatást szerezniük a választási eljárási törvény módosításához, amely többek között a „kamupártok” finanszírozásával volt kapcsolatos. Hozzátette: a módosításról tartott egyeztetéseket a Fidesz lezártnak tekinti és a következő egy évben semmilyen, a választási, illetve a választási eljárási törvénnyel kapcsolatos egyeztetésen nem vesz részt. A választásokig – a jogbiztonság miatt is – nem hajlandóak módosítani egyik választási törvényen sem.

A frakcióvezető bejelentette azt is, hogy jövő szerdára ötpárti egyeztetést kezdeményeztek „a külföldről támogatott ügynökszervezetekkel” kapcsolatos előterjesztésről. Kitért arra is, hogy a tiltott önkényuralmi jelképek kereskedelmi használatát tiltó törvényjavaslat parlamenti tárgyalásával megvárják az uniós notifikációs eljárás végét, amely legalább három hónapig tart. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik