Belföld

Őrizetbe vették Tasnádi Pétert

“A Budapesti Nyomozó Ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a tegnapi napon elfogott és gyanúsítottként hallgatott ki egy budapesti üzletembert és annak bűntársát” – áll a Fővárosi Főügyészség pénteki tájékoztatásában. A 24.hu úgy tudja, a meggyanúsított üzletember Tasnádi Péter.

 Az ügyészség közleményében az írja, a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján ismeretlen személy 2017. február elsejéről másodikára virradóra egy III. kerületi parkolóból lopott el egy értékes kocsit.

A megalapozott gyanú szerint a két gyanúsított tudomást szerzett az ellopott luxusautóról, valamint arról is, hogy a gépkocsit egy férfi keresi. Ismeretlen módon megszerezték az eltulajdonított autót, majd felajánlották ennek a férfinak, hogy meghatározott összegért – 3.500.000 forintért – cserébe azt átadják neki. Végül abban állapodtak meg, hogy a férfi az eltulajdonított gépkocsiért 500.000 forintot fizet.

Február 19-én a gyanúsítottak a más által ellopott, azonban általuk – anyagi haszonszerzés miatt – megszerzett autót a megbeszélt helyen átadták a fenti férfinak, aki a járműért cserébe az átadás helyszínén 250.000 forintot fizetett nekik.

Az ügyben a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentésére indult nyomozás, az ügyészek a Készenléti Rendőrség és Repülőtéri Rendőr Igazgatóság embereivel kapták el az egyik gyanúsítottat a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Ezután a Budapesti Nyomozó Ügyészség őt és bűntársát jelentős értékre elkövetett orgazdaság bűntette megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki, őrizetbe vette, és indítványozza az előzetes letartóztatásuk elrendelését.

A vállalkozó egyébként tavaly ősszel szabadult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik