Belföld

Szélsőjobbosok közé sorolták és milliárdosnak nevezték Orbánt

Két magyar is bekerült a Reuters összeállításába, amely az európai szélsőjobboldal felemelkedéséről szól.

Vona Gábor mellett Orbán Viktort is szerepelteti az európai szélsőjobboldal felemelkedéséről szóló fotó-összeállításában a brit Reuters hírügynökség – ezt a 444 szúrta ki.

Igaz, rögtön a magyar miniszterelnököt bemutató szöveg elején van egy súlyos tárgyi tévedés: azt írják róla, milliárdos befektetőből lett a konzervatív Fidesz vezére. Felidézik: Orbán biztonsági fenyegetésként tekint a nagy számban érkező menedékkérőkre, pengedróttal zárta le a határt, és nemzeti szuverenitás-kérdést csinált a menekülthelyzetről szóló vitából, illetve a migrációt összekötötte a terrorizmussal.

Vona Gáborról azt írják: pártja olyan kijelentésekre építette népszerűségét, mint hogy a zsidók komoly ingatlanfelvásárlásokba kezdtek Magyarországon, és szövetségre léptek a romákkal, hogy a magyarokat kisebbségbe szorítsák. A Jobbik néppárti fordulatáról nem írnak az összeállításban.

Az összeállításban a holland Geert Wilders szerepel első helyen, aki szerdán sorsdöntő nap elé néz, a választáson ugyanis nagy esélyekkel indul pártja, bár a legutolsó közvélemény-kutatási adatok bukást vetítenek előre. Rajta kívül Marine Le Pen, Nigel Farage, Jimmie Akesson, Norbert Hofer, Frauke Petry, Matteo Salvini, Tom Van Grieken és Nikolaosz Mihaloliakosz szerepel az összeállításban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik