Belföld

Népszavazással torpedóznák meg a római-parti gátat

Népszavazást kezdeményeznek a III. kerületi ellenzéki önkormányzati képviselők a Római-partra tervezett gát ügyében – írta meg a hvg.hu.

Az Együtt, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd önkormányzati képviselői szerint Óbuda-Békásmegyer polgárainak kell dönteni a műszakilag lehetséges nyomvonalak közül. A kérdés így szólna:

Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros III. kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Képviselő-testülete oly módon alkossa meg a kerület településképi rendeletét és építési szabályozását, hogy a Csillaghegyi-öblözet védelme kapcsán a Duna főmedre mentén csak a Nánási út és a Királyok útja nyomvonala mentén legyen építhető elsőrendű árvízvédelmi védmű?

Az ellenzéki kezdeményezésből akkor lesz népszavazás, ha ezt a képviselő-testület többsége is megszavazza. A politikusok azonban bíznak abban, hogy a Budapest III. Kerületi Választási Bizottság, Bús Balázs polgármester és a Fidesz képviselői is támogatni fogják a kezdeményezést, mivel korábban Tarlós István főpolgármester is pozitívan nyilatkozott a kérdésben tartandó helyi népszavazásról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik