Belföld

Drog volt a rakparti halálos gázoló vérében

Kábítószer, egész pontosan kokain és amfetamin volt annak a nőnek a vérében, aki elgázolt egy 25 éves lányt a budai rakpart Szabadság híd alatt szakaszán még 2015 decemberében, majd elhajtott a helyszínről – értesült a 24.hu. Az autóst, miután elkapták, vérvételre vitték, ekkor derült ki, hogy drogot fogyasztott, ám emiatt mégsem emeltek vádat ellene. A szakértők ugyanis azt nem tudták megállapítani, hogy mikor fogyasztotta el a drogot, hogy a baleset pillanatában bódult állapotban volt-e.

Ahogy arról beszámoltunk, a 31 éves sofőrt hamarosan bíróság elé állítják, az ügyészség csütörtökön közölte, hogy vádat emeltek ellene halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt. A vádiratban az áll, hogy a nő túl gyorsan ment, 50 kilométer per óra helyett 65-70 kilométer per órával. A lányt, aki akkor ment át a zebrán, fékezés nélkül ütötte el, mert nem látta őt a kocsik takarásából.

A történtek után a gázoló elhajtott, a fiatal pedig a helyszínen meghalt. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a nő kocsiját három órával később találták meg az egyenruhások.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik