Belföld

Elgázolt egy fiatal nőt a rakparton, majd hagyta meghalni

 Vádat emelt az ügyészség egy nő ellen, aki 2015 decemberében a budai rakpart Szabadság híd alatt szakaszán elütött egy fiatal nőt a zebrán, majd elhajtott a helyszínről. Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt állítják bíróság elé hamarosan.

A vádirat szerint a 31 éves nő gyorsan, 50 kilométer per óra helyett 65-70 kilométer per órával haladt, amikor a tragédia történt.

A gyalogos-átkelőhely baloldalán zajló forgalomról a vádlott a szemből érkező gépkocsik takaróhatása miatt nem tudott meggyőződni, ennek ellenére a korábbi, abszolút eltúlzott fenti sebességét egyáltalán nem csökkentette, és nem ellenőrizte, hogy a zebrán át kíván-e haladni gyalogos, akinek elsőbbséget kell biztosítania.

Ekkor lépett a zebrára az áldozat, akit a sofőr a fenti okok miatt nem vett észre, és fékezés nélkül elütötte, majd továbbállt. Tárgyalását lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt várja. Ha bűnösnek találják, hét és fél évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik