Belföld

Rendszeresen gyötörte, majd halálra verte beteg anyját az örkényi nő

Bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés és gondozási kötelezettség elmulasztásának bűntettével miatt állítanak bíróság elé egy örkényi nőt, aki halálra verte ápolásra szoruló idős anyját. A Pest Megyei Főügyészség kedden arról tájékoztatott, hogy vádat emeltek az ügyben.

A vádirat szerint a nő kettesben élt 80 éves anyjával egy örkényi házban. Nem volt munkája, egyetlen rendszeres jövedelmüknek az idős asszony nyugdíja számított. Gyakran ittak mindketten, ilyenkor többször volt arra példa, hogy a vádlott megverte szülőjét.

2015 decemberében az anya egészségi állapota jelentősen leromlott, járni csak házon belül és lánya támogatásával tudott. De ő nem hívott hozzá orvost, akitől a megfelelő kezeléseket megkapta volna. Hiába volt beteg és gyenge, gyermeke még ekkor is többször bántalmazta.

2016 februárjában, egyik délelőtt délelőtt a postás nyugdíjat vitt neki.  Az idős asszony csak nehezen tudta aláírni az átvételi elismervényt. Emiatt a lánya már a kézbesítő jelenlétében kiabált vele és lökdöste. Miután a postás elment, dühében egy éles eszközzel rátámadt, többször megütötte,. végül pedig falba verte a fejét. Az áldozat elvesztette az eszméletét, és pár órával később meghalt. A támadó ugyan elment az orvosi ügyeletre, de a kiérkező orvosok már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A nő előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik