Belföld

Két dühös közleményt is kiadott hirtelen a Fővárosi Önkormányzat, vajon mit mondanak az aláírásokra?

A Momentum pénteken, jóval felülmúlva a vártakat, 260 ezer aláírást adott le az olimpiáról szóló népszavazásra, miközben csak 138 ezer kellett volna ahhoz, hogy kiírják.

A hír természetesen nem szerepelt az M1 délutáni híradójában, hiszen Orbán Viktor szerint ez budapesti, és nem nemzeti ügy. Ennek ellenére a közmédia egyik riportere a helyszínen volt és kérdezett is. Nem baj, ha már budapesti ügy, vártuk nagyon, hogy mit reagál rá a Fővárosi Önkormányzat.

Aztán hirtelen kiadtak két közleményt is. Mutatnám őket:

Az elmúlt hetekben többször szükség volt a szmogriadó tájékoztatási, és néhány esetben a riasztási fokozatának elrendelésére a budapesti légszennyezettségi adatok ismeretében. Ilyen helyzetben különösen furcsának tartjuk, hogy a levegő tisztaságáért más esetben zajosan aggódók most – egy elektromosautó-töltő átadáson elhangzottakat kiforgatva – törekvéseinket finoman szólva sem pártoló hangulat- és riadalomkeltésre alkalmas főcímekkel jelentetnek meg cikkeket.

A másik pedig:

Nem ellentét, hanem együttműködés van az elektromobilitás térnyerése érdekében

És hogy mit gondol a főváros az olimpiáról szóló népszavazásról, miután korábban nem voltak hajlandóak visszavonni a pályázatot?

Ki tudja. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik