Belföld

Orbán leügynöközte az ellenzéket az olimpia miatt

Óva intette a kormánypárti képviselőket, hogy megszólaljanak a témában, a kudarcot viszont az ellenzék nyakába varrnák.

Orbán Viktor óva intette a kormánypárti képviselőket attól, hogy megszólaljanak az olimpiával kapcsolatban – tudta meg a hvg.hu. Azt írják: a miniszterelnök arról beszélt a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülésén, hogy az olimpia nem a kormány vagy a Fidesz, hanem Budapest ügye, az ellenzéket és a Momentum Mozgalmat pedig azzal vádolta, hogy „Los Angeles és Párizs ügynökeként árulta el a budapestieket”.

A kormányfő azt mondta, a megszólalásokat arra kell majd kihegyezni, hogy az ellenzék nem szavahihető, vagyis a kormány azért állt az olimpiai kezdeményezés mögé, mert a főváros az ellenzéki pártokat is beleértve támogatta a pályázat benyújtását, „az ellenzék azonban kihátrált ebből és emiatt megfosztja egy álom beteljesülésétől a budapestieket”.

Kitért arra is, hogy szeptemberben, ha a nemzetközi olimpiai bizottság nem Budapestnek ítéli a rendezés jogát, „az ellenzék nyakába lehet majd varrni a kudarcot”. Szerinte nem véletlen, hogy épp akkor gyűjtöttek aláírást és hangolták az olimpia ellen a fővárosiakat, amikor tudni lehetett, hogy a NOB is elkészíti saját felmérését a rendezés társadalmi támogatottságáról.

Ahogy arról péntek délután beszámoltunk, a Momentum Mozgalom leadta a népszavazás kiírásához szükséges aláírásokat, a várakozásokat jóval felülmúlva 266 ezer darabot, majdnem kétszer annyit, mint amennyire minimálisan szükség volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik