Belföld

Elöntötte a szennyvíz Verpelétet

A helyieknek elegük van abból, hogy úsznak a szarban, de az önkormányzat és a szolgáltató egymásra mutogat.

Nem tudják használni fürdőszobájukat, wc-jüket, mosogatójukat a verpelétiek – hetek óta visszafolyik a szennyvíz, ami az udvarokban is felbugyog. A Heol.hu azt írja: a Heves megyei város lakói hiába próbálnak segítséget kérni az önkormányzattól és a szolgáltatótól, mindenki a másikra mutogat.

Farkas Sándor polgármester a lapnak elmondta: valóban hetek óta problémát jelent, hogy a település egyes részein nem nyeli el a rendszer a szennyvizet. A panaszokat továbbították az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. vezetésének.

A szolgáltató műszaki igazgatója, Molnár Attila azt mondta: a hideg tél miatt számos településen keletkeztek károk, rengeteg csőtörés történt, elfagytak a rendszerek. Ezek javítását folyamatosan végzik, de a végleges megoldáshoz időre és a lakosság türelmére van szükség.

A verpelétiek azonban kifogásolják, hogy nem keveset fizetnek a szennyvízkezelésért, a mostani helyzet azonban járványveszélyt is jelenthet. A lap által megszólaltatott panaszos szerint az lenne a minimum, hogy mielőbb elhárítják a problémát, a lakosságot pedig tájékoztatják, hogy mi okozza a gondot, és mennyi időbe telik elhárítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik