Belföld

Gyertyagyújtással emlékeztek az M5-ösön halálra gázolt rendőrnőre

Gyertyagyújtással emlékeztek a kollégái arra a fiatal rendőrnőre, akit kamion gázolt halálra az M5-ös autópályán hétfőn. Az egyenruhások a Készenléti Rendőrség épületének udvarán, Bajtársi Emlékműnél gyűltek össze:

A rendőrnő 1993. november 26-án született Pásztón. 2015. szeptember 1-én került a Készenléti Rendőrség Határrendészeti Igazgatóságához járőrtársnak, őrmesteri fokozatba. Egy évig próbaidősként dolgozott, majd 2016 szeptemberében véglegesítették a Készenléti Rendőrség Nyugat-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Mélységi Ellenőrzési Osztályán járőr beosztásban – állt a rendőrség hétfő esti közleményében, amelyben azt is tudatták, hogy Pintér Sándor belügyminiszter a szolgálat halottjává nyilvánította és előléptette törzsőrmesterré a mindössze 23 évesen elhunyt Menus Anikót.

Fotó: police.hu

A tragikus baleset hétfő délelőtt történt. Két kocsi és egy kamion ütközött össze Gyál határában, a sztráda Szeged felé vezető oldalán. A fiatal egyenruhást utóbbi jármű sodorta el intézkedés közben. A rendőrnő a helyszínen meghalt, ketten pedig megsérültek, egyikük az áldozat kollégája. Úgy tudjuk, a kamionos az utastérben kotorászott, ezért nem vette időben észre az intézkedő rendőrnőt.  A 47 éves sofőrt kihallgatása után őrizetbe vették.

Olvasói sztorik