Belföld

Vizoviczki: számos jó kapcsolatom van a jobboldalon

Vizoviczki László és 32 társa ellen csalás vádjával folyik büntetőper. Ennek hétfői tárgyalásán meghosszabbították az elsőrendű vádlott házi őrizetét, amit tavaly óvadék mellett rendeltek el. A vállalkozó a Magyar Nemzetnek válaszolt néhány kérdésére.

Elmondta, az ő esetében semmilyen erőszakos cselekmény nincs a vádban.

Arról folyik a vita, hogy a pincér adott-e nyugtát, itt ezekből a sokszor csak nyolcezer forintos összegekből válik láthatóvá, hogy az ügyészség alapvetően tévedésekre alapoz. Tehát ezek tisztázása folytatódik még.

Vizoviczki azt is mondta, Portik Tamás egyetlen, Váci utcai szórakozóhelyébe szállt be, mindössze négymillió forinttal, ezt is rá erőltette. A pénzét négy hónap után – amikor illegalitásba került – visszaküldte neki. De ez elég volt ahhoz, hogy üzlettársakként tartsák őket számon, mondta.

Portik Laborc Sándorral való találkozója miatt a mostani kormányoldalon keletkezett egy politikai igény Portik körének a felszámolására, ebbe kerültem bele én is. Aztán a nyomozás során kiderült, hogy egy darab baloldali vagy Portikhoz köthető kapcsolatom sincs. Ellenben a jobboldalon számos jó kapcsolatom van.

Az ügyet szerinte felkapták, nagy mádiafigyelmet kapott, és úgy adták elő, mintha erőszakkal szerzett volna szórakozóhelyeket.

Egy embert mutassanak, akitől így szereztem!

– tette hozzá.

“Bűnözőket még tévében se nézek”

Arra a kérdésre, hogyan szerzett ennyi klubbot Vizoviczki egy példát hozott fel:

Az a vállalkozó, akitől a Dokk Cafét vásároltam, azt mondta, megalakítja a Vizoviczki rajongói klubot, mert ilyen korrekt üzletemberrel még nem találkozott; minden a szerint zajlott, ahogy megállapodtunk, a vételár pontosan, időben ott volt a számláján.

Elmondta, a rendőrség kihallgatta azokat, akiktől helyeket bérelt, volt, aki azt mondta,

tudom, hogy most azt várják tőlem, hogy mondjak valami rosszat, de nem tudok.

Szerinte a Surnyák Mihállyal való Váci utcai konfliktusáról készült videó miatt alakult ki más kép róla.

 Ezt úgy narrálták, hogy én bűnöző vagyok. Mindent lehet így narrálni.

Pedig szerinte őt csak megfenyegették, hogy nem nyithat ki az új klubja. Állítja, a Galamb utcai hely tulaja 10 verőemberrel követte őt,

Fenyegetett, szidalmazott – nem idézem, én nem is káromkodom, hatgyermekes családapa vagyok.

A rendőrség segítségét kérte, mert úgy gondolta, hogy igenis végigmehet a Váci utcán, ha akar.

Pedig én bűnözőket még a tévében sem nézek. Bárhogy is állítanak be, én egy vallásos ember vagyok. Ha egy durvább krimit látok a tévében, elkapcsolok.

– zárta a villáminterjút.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik