Belföld

A hevesi tolvaj, akinek sikerült kisurranás közben elaludnia az ajtóban

betoro(960x640).jpg (Array)
betoro(960x640).jpg (Array)

Nem éppen megszokott helyzetben érték tetten Hevesen azt a fiatalt, aki betört egy garázsba, de nem vitt el semmit onnan, mert

távozás közben elaludt az ajtóban.

A Hevesi Járási Ügyészség most vádat emelt vele és társával szemben, akivel előzőleg közösen egy másik bűncselekményt is elkövettek. Történetesen:

A vádirat szerint a 20 éves fiatal tavaly augusztus 10-én este indult el portyázni Heves belvárosába 46 éves rokonával. A fiú a kerítésen mászott be a gumijavító műhely udvarára, ahol összeszedett nyolc keréktárcsára szerelt gumiabroncsot, amelyeket kihajigált az utcán várakozó társának. Az így megszerzett kerekeket  kocsiba tették és elvitték, de itt nem álltak le. Hajnali 4 óra után a lezárt műhelyből – miután az ajtót egy pajszerrel kifeszítették – elektromos gépeket, 30 méter felcsévélt lengőkábelt, és egy fülvédő-tokot is próbáltak ellopni, de pechjükre megszólalt a riasztó, így jobb híján elmenekültek.

A fiatalt azonban ez sem tartotta vissza attól, hogy ismét próbálkozzon, ezúttal egyedül. A gumiszerelő műhelytől távozóban egy családi ház udvarára ment és felfeszítette a garázsajtót.Végül nem vitt el semmit az épületből, mivel a hajnali időpontban – ismeretlen okból – elaludt a küszöbön.

“A háziak úgy találtak rá, hogy a teste bent feküdt a garázsban, míg a feje kilógott az általa felfeszített ajtón.”
Az ügyészség az első “akcióért” társtettesként, folytatólagosan megvalósított lopás vétségével vádolja a párost, míg a garázsbetörés kapcsán a fiúnak lopás vétségének kísérlete miatt is felelnie kell. Az idősebb férfi különös visszaesőnek számít, ezért börtönbüntetést indítványoztak vele szemben, a fiatallal szemben pedig elzárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik