Belföld

Tapétavágóval kaszabolta össze szomszédját a hevesi férfi

24.hu
24.hu

2017. 01. 18. 09:35

Tapétavágóval kaszabolta össze szomszédját egy férfi Bükkszenterzsébeten, miután összevesztek. Mindez még 2015 decemberében történt, de az ügyészség most emelt vádat az ügyben. Mindkét érintett bíróság elé áll.

A vádlottak Bükkszenterzsébet éltek két, egymáshoz közeli házban. Az épületeknek közös udvara volt, ami burkolat híján esős időben sártengerré változott. Az elsőrendű vádlott a támadás napján tűzifát rendelt a házához, amit furgonnal szállítottak oda. A sofőr megpróbált beállni az udvarra, hogy megkönnyítse a lerakodást, de ez a szomszéd feleségének nem tetszett, mondván, a jármű kerekei feltörik a talajt.

Mivel ezen összeszólalkoztak, az elsőrendű vádlott végül maga vezette keresztül az udvaron a furgont, amivel megállt a háza előtt, hogy megkezdjék a pakolást.
Eközben a behajtás miatt tiltakozó asszony telefonon hazahívta a férjét, a másodrendű vádlottat, aki – amint megérkezett – veszekedni kezdett a szomszédjával a sárban lévő keréknyomok miatt, majd a vita hevében ököllel állon vágta.

“Válaszul” a férfi előkapott a zsebéből egy tapétavágót, és hadonászni kezdett vele, kaszáló mozdulatokkal támadt hátráló haragosára.

Ennek során az arcán, és a védekezésül maga elé emelt bal karján komoly sebesüléseket okozott neki, így több ideget és inat is átvágott az alkari részen, az pedig, hogy az itt futó verőerek – jelentős vérzéssel járó, és így adott esetben életveszélyt okozó – sérülése elmaradt, csupán a véletlenen múlott.

A tapétavágóval támadó férfinak életveszélyt okozó testi sértés  kísérlete, ököllel ütő szomszédjának pedig garázdaság és könnyű testi sértés vétsége miatt kell bíróság elé állnia. Előbbi, egyébként büntetett előéletű vádlottal szemben letöltendő börtönbüntetést indítványozott, illetve azt, hogy törvényszék rendelje el a korábbi felfüggesztett büntetésének végrehajtását. A másodrendű vádlott esetében próbára bocsátást kértek.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

BERKELEY, CA - FEBRUARY 1: A "Make America Great Again'' hat is burnt on the UC Berkeley campus during a protest on February 1, 2017 in Berkeley, California. A speech by controversial Breitbart writer Milo Yiannopoulos, who was scheduled to speak at the university, was cancelled after protesters and police engaged in violent skirmishes.   Elijah Nouvelage/Getty Images/AFP
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.