kandallónál melegedő lábak (kandalló, fűtés, )
Belföld

Tűzre vetnék Orbán álmát

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 01. 13. 10:51

Előzőleg faragnának a költségvetésen.
Korábban a témában:

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, független képviselő módosítaná a költségvetést, hogy a szociális tűzifára szánt pénz duplájára, 6 milliárd forintra emelkedhessen.

A független képviselő korábban már elfogadhatatlannak tartotta, hogy jelenleg évi 3 milliárd forintot fordít a kormány a szociális tűzifaprogram támogatásra, miközben Orbán Viktor majdani puritán dolgozószobájának feldíszítésére majd’ 4 milliárdot. Szabó Tímea korábban a kormányt szólította fel, hogy tegyen lépéseket, most pedig olyan javaslatot nyújtott be, amely a Budai Vár rekonstrukciós keretéből elvenne 3 milliárdot és azt csoportosítaná át.

Kevés, késve

Magyarországon legalább 400 ezer család télen nem tudja befűteni a lakását. A szociális tűzifaprogram jelenlegi 3 milliárdos keretéből csak a rászorulók felének tudnak támogatást adni az önkormányzatok, és a tűzifa legjobb esetben is csak három hétre elég – indokolta javaslatát a Párbeszéd társelnöke.

Szabó Tímea korábban jelezte, az Orbán-kormány a legszegényebbeket nem támogatja, miközben a kormánytagok villáinak medencéit állami támogatással fűtik. A kabinet minden évben elfelejti, mikor kezdődik a tél, a szociális tűzifára szánt pénzt késve küldi, tavaly az is előfordult, hogy a téli tüzelőt tavasszal kapták meg a pályázó önkormányzatok. Ráadásul azt az egymillió embert, aki fával fűt, nem ért el semmilyen rezsitámogatás, a tűzifa pedig az elmúlt néhány évben duplájára drágult.

Korábban a Jobbik is a szociális tűzifa-támogatás növelését sürgette, miután kiderült, 2016 szeptembere és decembere között 80-an haltak meg kihűlés miatt, közülük 27-en az otthonukban. A Jobbik a támogatások növelése mellett a tűzifa áfájának 5 százalékra csökkentését javasolta.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Gödöllő, 2014. március 1.
A Szent István Egyetem központi épülete. A műemlék épület Kertész K. Róbert és Sváb Gyula tervei alapján 1923-1929 között neobarokk stílusban épült. Az egyetem előtt áll Árpád-házi Kálmán herceg szobra, Róna József szobrászművész 1931-ben felállított alkotása.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.