Közélet

Az államtitkár szerint kamuhírek terjednek Orbán Várba költözéséről

A miniszterelnök dolgozószobája nagyon puritán lesz.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár pénteken az MTI-nek arról beszélt telefonon, hogy megalapozatlan hírek jelentek meg a Miniszterelnökség Várba költözéséről, mert…

MTI
MTI

vajon…

MTI
MTI

miért…?

MTI
MTI

Azért, mert

Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Cinege úton lakik, ahonnan nem költözik sehová.

Az államtitkár elmondta, hogy Orbán dolgozószobáját Tisza István korábbi miniszterelnök „közismerten puritán berendezésű”, ma Debrecenben található dolgozószobai bútorainak másolataival alakítják ki, így „semmilyen különleges beruházásra nincsen szükség”.

MTI
MTI

A külföldi közjogi méltóságok fogadására szolgáló tereket múzeumi tulajdonú vagy abba kerülő bútorokkal kívánják berendezni – mondta Tuzson, hozzátéve, hogy a Miniszterelnökség hivatalának bútorzatával kapcsolatban semmilyen döntés nem született.

MTI
MTI

Az új épület a befejezését követően hosszabb ideig nyitva áll majd a nagyközönség előtt, mindenki számára megtekinthető lesz – jelentette ki az államtitkár, aki azt is elmondta, hogy a kormány arra törekszik, hogy a történelmi hagyományoknak megfelelően abba a környezetbe helyezze a tárcákat, amelyben egykor megtalálhatóak voltak. Így például a Belügyminisztérium saját korábbi, a Nemzetgazdasági Minisztérium pedig a Pénzügyminisztérium eredeti épületébe tud költözni.

MTI
MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik