Belföld

Hat megyében korlátozták a teherautó-forgalmat az időjárás miatt

A legtöbb helyen 7,5 tonnás súlykorlátozás van érvényben.

Az időjárási körülmények miatt hat megyében korlátozzák a teherautó-forgalmat – közölte pénteken délután a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A szlovák hatóságok döntésének következtében reggel 9 óra óta Parassapusztától Bánrévéig egy határátkelőhelyen sem hajthatnak be a 7,5 tonnánál nehezebb járművek Szlovákiába. Tornyosnémeti és Sátoraljaújhely még járható. 11 órától a Nógrád megyei határátkelőhelyeken a szlovák hatóságok tovább korlátozták a Szlovákiába tartó tehergépkocsik közlekedést, így már a 3,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsikra is vonatkozik a tilalom. Azokat a járműveket, amelyek Szlovákiába készülnek, az M2-es autóúton a Rádi csomópontnál állítják félre. A terelést a rendőrség végzi.

Pest megyében a 102-es főúton az M1-től Zsámbékig 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be, így a főút teljes szakaszán érvényes a tiltás. A rendőrség Pest megye határában nem engedi fel a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsikat a 10-es főútra és a 8102-es jelű úton az 1-es főúttól Budakalászig tiltott a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik közlekedése.

Heves megyében az időjárásra való tekintettel 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be két útszakaszon. A 21-es főúton Apcnál, valamint a 23-as főúton Pétervásáránál a Nógrád megye felé tartó tehergépkocsikat félreállítják. A 25-ös főúton, Eger és Kerecsend között 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be, Maklár felé terelik a tehergépjárműveket.

Veszprém megyében a 82-es főúton, Veszprém és Zirc között a 0-21 km szelvények között 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be, továbbá a 82-es számú főúton, Veszprém és Veszprémvarsány között a 0-45+500 km szelvények között korlátozzák a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépkocsik közlekedését.

Győr-Moson-Sopron megyében a 82-es számú főúton és a 83-as számú főúton is életbe lépett a 7,5 tonnás súlykorlátozás, a teherjárművek az M1-es autópályán kerülhetnek Budapest, illetve Hegyeshalom irányába.

Fejér megyében a 1104-es jelű út 0+000-7+281 km szelvények közötti szakaszán 16 órától 7,5 tonnás súlykorlátozást vezettek be.

A havazással érintett területeken a Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan síkosságmentesítési, illetve hóeltakarítási munkálatokat végez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik