Belföld

Rengeteg a baleset, meg sem állnak a tűzoltók

Havazas(3)(960x640)(1).jpg (havazás)
Havazas(3)(960x640)(1).jpg (havazás)

Több baleset helyszínén is dolgoznak a tűzoltók péntek délután. Az M7-es autópálya 121-es kilométerénél Somogyban, a Budapest felé vezető oldalon péntek délután két kamion ütközött össze. A műszaki mentést a siófoki hivatásos tűzoltók végzik, az elsődleges információk szerint a karambolban nem sérült meg senki.

Szintén Somogyban, a 61-es főúton, Pogányszentpéter és Nagykanizsa között két kocsi ütközött. Egy ember a roncsok közé szorult, őt a műszaki mentéshez riasztott nagykanizsai hivatásos tűzoltók szabadítottak ki, jelenleg pedig a mentők ápolják. A beavatkozás idejére lezárták az érintett útszakaszt.

A helyszín még mindig Somogy. Három autó ütközött a 68-as főúton, a 7-es főút és az M7-es autópálya között. A műszaki mentést a marcali hivatásos tűzoltók végzik, a munkálatok jelenlegi szakaszában lezárták a főút érintett szakaszát. A balesetben senki sem sérült meg.

Fejérben, az 1-es főúton árokba csúszott egy nyerges vontató az 1-es főúton, Herceghalom és Bicske között. A műszaki mentést a bicskei önkormányzati tűzoltók végezték, csörlővel húzták ki a járművet, ezzel pedig megszüntették a forgalmi akadályt az érintett útszakaszon.

Ugyancsak Fejérben, Polgárdi közelében, a Kislángra vezető úton busszal ütközött egy kocsi. Egy ember beszorult az autóba, akit a polgárdi önkormányzati tűzoltók kiszabadítottak a roncsból, de a mentők kiérkezéséig nem emelik ki. A járaton körülbelül 40-50-en utaztak, pontos számuk egyelőre nem ismert, az elsődleges információk szerint senki sem sérült meg közülük. A jármű az oldalára, az ajtókra dőlve állt meg, az utasokat ezekben  a vészkijáratokon keresztül mentik ki a járműből, melegedőbusz küldtek értük a helyszínre.

Bács-Kiskun megyében, az 54-es főúton, a bugacpusztaházi elágazás közelében árokba hajtott egy kamion. A műszaki mentést az orgoványi önkéntes és a kecskeméti hivatásos tűzoltók végzik, áramtalanították a járművet. A beavatkozás idejére lezárták az érintett útszakaszt. A balesetben senki sem sérült meg.

Pest megyében, az M6-os érdi szakaszán két kocsi és egy tartályos kamion karambolozott. Az ütközésben nem esett baja senkinek, és az egyébként üres tartály is ép maradt. A műszaki mentést a törökbálinti tűzoltók végzik, jelenleg a leállósávon halad a forgalom.

Már két halálos karambol is történt, egy ember a 4-es főúton, egy autós pedig Dencsházánál vesztette életét, illetve többen megsérültek.

A Közútkezelő már reggel arra kért mindenkit, aki teheti, ne induljon útnak, miután az Országos Meteorológia szolgálat narancssárga riasztást adott ki hajnalban ónos eső miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik