Belföld

Mire hazaért, lebontották az idős asszony házát

A 77 éves debreceni asszony bútorai, személyes tárgyai is bent voltak, amikor a szomszéd nekiállt a bontásnak.

Karácsony után két nappal szomszédjához ment át beszélgetni a 77 éves debreceni Nagy Sándorné. Amikor hazaért, nem volt meg a lakásának teteje, a födém és a szoba hátsó fala – írja a Haon.hu.

Az idős asszony egy három lakásra osztott épület középső részében lakott. Azt állítja: egyik falszomszédja bontotta el a lakását, akivel rossz viszonyban van, arra hivatkozva, hogy életveszélyes. Még a személyes tárgyai és a bútorai is bent voltak, csak néhány fehérneműt és a gyógyszereit tudta kihozni a romok alól.

Az asszony elmondása szerint december 27-én megjelent nála a katasztrófavédelem két munkatársa. Megállapították, hogy a lakás életveszélyes, és azt mondták neki, költözzön ki onnan. Ő azonban nem tudott hová menni. Úgy tudja, a szomszéd hívta a katasztrófavédelmet, arra hivatkozva, hogy a főfal előbb-utóbb rádől az ő háza hátsó részén húzódó gázvezetékre.

Két nappal később látott neki a szomszéd a bontásnak, amit csak akkor hagyott abba, amikor a kiérkező rendőrök a bontási engedélyt kérték, de nem tudta megmutatni. A szomszéd nem akart nyilatkozni.

Az idős asszony néhány napig egy távoli rokonánál húzhatja meg magát, a polgármesteri hivatal közölte: az idősek házában adnának helyet Nagy Sándornénak.

A rendőrség közölte: december 27-én a katasztrófavédelem bejelentése alapján ment ki egy járőr Nagy Sándorné lakásához, mert az épület fala nyomott egy gázcsövet. Két nappal később, lakossági jelzésre mentek ki ismét, és „tanúi voltak a veszélyhelyzet elhárításával kapcsolatos munkálatoknak”. Hozzátették: szabálysértést, bűncselekményt nem észleltek, így nem intézkedtek, feljelentés sem érkezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik