Belföld

Szíven szúrta anyja barátját a részeg arnóti fiatal – 8 év 8 hónapot kapott

Nem jogerősen 8 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a Miskolci Törvényszék első fokon azt a fiatalt, aki 2014 nyarán Arnóton megölte anyja barátját egy késszúrással. A döntés nem jogerős, mert bár az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője három nap gondolkodási időt kért.

A 26 éves késelő 2014. augusztus 02-án részegen indult el a férfi lakásához. Egy gyúlékony keverékkel töltött műanyagpalackot és egy 21 centiméter pengehosszúságú konyhakést vitt magával, majd útközben felvett egy betonkockát, amivel bezúzta az ablakot, amikor odaért.

Ezután meggyújtotta a műanyag palackban lévő folyadékot és próbálta azt törött ablakon keresztül behajítani azt az épületbe. De nem sikerült, így az a földön égett tovább.

A férfi kiment a házból és számon kérte őt. A tulajdonos a kerítés mellett, annak ház felé eső belső oldalán állt, mikor a fiatal a bal mellkasán nagy erővel szíven szúrta. A kés csaknem markolatig hatolt.

A szúrás után a 65 éves férfi  már csak pár lépést tudott tenni, bement a lakásba, ahol az előszobában összeesett és meghalt.

A bíróság a büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott részben beismerő vallomást tett, hogy megbánta tettét, az időmúlást illetve, hogy a közveszély okozás kísérleti szakban maradt. Figyelembe vette továbbá a fiatal „traumatizált gyermek és ifjúkorát”, valamint a róla lakókörnyezetében kialakult kedvező véleményt és a büntetés-végrehajtás nevelőinek pozitív véleményét is. Súlyosító körülményként értékelte  ugyanakkor, hogy büntetett előéletű valamint, hogy tettét ittas állapotban követte el.

A fiatal előzetes letartóztatásban várja a másodfokú tárgyalást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik