Belföld

Nyár óta tudták a rendőrök, hol bujkál Bróker Marcsi

Nyár óta tudták a rendőrök, merre bujkál Kun-Mediátor Marcsika. Az asszony többször járt már a karibi térségben, részben azért, hogy „előkészítse a terepet” a szökéséhez. A nő a saját iratait használta kint, legális papírokkal tartózkodott ott, nem próbálkozott álnévvel. Az elfogására a magyar hatóság már jó ideje készült – értesült a 24.hu.

Úgy tudjuk, bár valóban fogyóban volt a pénze, sokkal többet vitt ki magával, mint a korábbi sajtóhírekben szereplő néhány millió forint és nem volt senki, aki rendszeresen utalt neki.

Ahogy arról beszámoltunk, a Szolnoki Járásbíróság pénteken úgy döntött, előzetes letartóztatásba helyezi D. Sándornét. A rendőrség és az ügyészség is azt akarta, hogy az asszony rács mögé kerüljön.

Papp Judit, a Szolnoki Törvényszék szóvivője elmondta: azért került előzetes letartóztatásba a gyanúsított, mert egyszer már elszökött a hatóság elől és nemzetközi elfogatóparancsot kellett kiadni ellene, emellett ha szabadlábon hagynák, tartani kéne attól, hogy veszélyeztetné a bizonyítást.

A végzés nem jogerős, Marcsika és védője fellebbezett, elsősorban azért, hogy az asszonyt helyezzék házi őrizetbe. A Szolnoki Törvényszék ezt soron kívül bírálja el, várhatóan még karácsony előtt dönt.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik