Budapest, 2016. november 7.
Rendõrök helyszínelnek egy letakart holttest mellett 2016. november 7-én a XIV. Füredi utcában, ahol egy autó eddig tisztázatlan körülmények halálra gázolt egy idõs férfit.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Belföld

Betépve, ájultan találtak rá áprilisban a zuglói kokainos gázolóra

24.hu
24.hu

2016. 12. 09. 17:24

Mint arról korábban beszámoltunk, házi őrizetbe kerül az a fiatal nő, aki aki halálra gázolt egy idős férfit Zuglóban még novemberben, majd elhagyta a helyszínt. Az ügyészség a döntéssel szemben az ülésen nyomban fellebbezést jelentett be az előzetes letartóztatás fenntartása, meghosszabbítása érdekében.

Az ügyészség a 24.hu megkeresésére pénteken arról tájékoztatott az írásbeli fellebbezésben – az ülésen a nyomozási bíró előtt még nem ismert – új tényre is hivatkozik, miszerint a nővel szemben időközben, egy másik eset kapcsán újabb gyanúsítást közölt a rendőrség

kábítószer birtoklásának vétsége, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt, amely tehát nem a novemberi, halálos közúti balesethez, hanem egy korábbi cselekményhez köthető.

Ezáltal a kényszerintézkedés fenntartását a jövőben az ügyészség már nem csak a szökés veszélye, hanem a bűnismétlés veszélye miatt is indokoltnak tartja.

Úgy tudjuk, hogy az említett ügy még áprilisban történt.

Információink szerint a fiatal nőre egy autóban találtak rá a kormányra borulva. Nem volt magánál. Azt hitték, rosszul van, ezért segítséget hívtak hozzá. A vizsgálatok azonban kiderítették, hogy kábítószert fogyasztott, a drogtól került magatehetetlen állapotba.

Ahogy arról beszámoltunk, a tragikus baleset a Füredi úton történt november 7-én délután 2 óra körül. A rendőrség azt közölte, hogy az idős embert eddig tisztázatlan okból és körülmények között gázolta el egy kocsi. A férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe. A rendőrség kora este már arról tájékoztatott, hogy a gázoló a történtek után elhajtott a helyszínről. A 25 éves nőt a Szugló utcában fogták el három órával később. A 24.hu kedden úgy értesült, hogy a fiatal nő egy szépségszalonba ment a történtek után. Először a kocsiját találták meg nem sokkal a gázolás után a Nagy Lajos király útján, egy bankfiók előtt, a sofőrt pedig az utcán kapták el. Értesülésünk szerint ő maga hívta fel a rendőröket és elmondta, hogy körülbelül merre találják őt. Ez utóbbit egyébként a bíróság is megerősítette. Az M1 két nappal a tragédia után arról számolt be, hogy a fiatal kokaint fogyaszthatott.

A rendőrség akkor közleményében azt írta, az ügyben segítségnyújtás elmulasztása miatt indult eljárás, de az ügyészség két nappal későbbi tájékoztatásából kiderült, hogy a gyanúsítottnak halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt is felelnie kell.

A sofőr – ahogy azt fent írtuk – az elsőfokú döntés szerint ugyan előzetes letartóztatásba került, de a bíró óvadékért – a már említett kétmillió forintért – cserébe kiengedte volna. Ebben az esetben a legenyhébb kényszerintézkedést, lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek volna el vele szemben, illetve nyomkövetővel látták volna el. Az összeget egyébként az alapján állapították meg, hogy milyen súlyú bűncselekményt követett el a gyanúsított, de figyelembe vették a „személyi körülményeit, vagyoni helyzetét” is. Az autós védője másfél millió forintot ajánlott fel, ám a bíró kétmillióra emelte az összeget. Az ügyészség fellebbezett a döntés ellen.

A törvényszék végül másodfokon másképp döntött, egyetértve az ügyészséggel ugyanis úgy vélte, sem a kétmillió forint, sem a nyomkövető nem lett volna elegendő “az eljárási célok eléréséhez, a szökés, elrejtőzés veszélyének kiküszöböléséhez”.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.