Belföld

Eldőlt: Andy Vajna rádiójánál folytatják Sebestyén Balázsék

Szalay Dániel
Tóth Richi
Szalay Dániel, Tóth Richi

2016. 12. 02. 11:35

Sebestyén Balázs bejelentette, hol folytatják a Class FM után.
Korábban a témában:

Mozgalmas hónapokon vannak túl, mondta Sebestyén Balázs, aki a Morning Show stábjával otthagyta a Class FM-et, ma már nincs élő szerződésük a rádióval.

Jó döntést hoztak akkor, amikor úgy határoztak, elhagyják a Class FM-et. Sokan keresték őket, vidékről is, fővárosi kalózrádiók is. A közszolgálat is megkereste őket, puhatolóztak, mindent meghallgattak. Az MTVA-ra a meggyőződésük miatt mondtak nemet, a legjobb ajánlatra mondtak igent.

A Rádió 1-hez mennek.

Ígéretet kaptak arra, hogy szabad kezet kapnak és úgy folytatják, ahogy a Class FM-nél abbahagyták, csütörtökön írták alá a szerződést.

A műsor december 5-én indul a Rádió 1-en, minden marad a régi formában, ahogy korábban, a stábot is vitték magukkal. Sebestyén Balázs sokszor találkozott a rádió tulajdonosával, Andy Vajnával, jó hangulatú beszélgetéseket folytatott vele.

Szép jövő előtt áll a rádió, mondta Balázs.

A csúcs

A rádió részéről elmondták, érdekes fordulatot vett a csatorna a Morning Show-s arcok érkezésével, mert eddig csak a zenére koncentráltak. Azért igazolták le őket, mert ma a rádiós piacon ők a legjobbak,

Sebestyén Balázsék a csúcs.

A műsor neve is változik, mert a szomorú valóság Balázs szerint az, hogy nem vihetik tovább a Morning Show-t, egykori üzlettársa ugyanis levédette azt, majd eladta a Class-tulajdonos Michael McNuttnak. Dolgoznak a név visszaszerzésén, de addig is a Rádió 1-en az induló műsor neve az lesz, hogy

Reggeli Show.

A 24.hu kérdésére azt mondta, üzleti titok, hány évre írtak alá. Sebestyén Balázs ugyanakkor megkérdezte az RTL vezetését is az átigazolásról, a csatorna külön brandként kezeli Balázst mint rádiós arcot, így csak annyit tettek, hogy sok sikert kívántak neki. De a műsorvezető lojális marad az RTL-hez, náluk képzeli el a jövőt.

 Vajna a TV2-höz is vitte volna Balázst

Bakai Mátyás, a Rádió 1 ügyvezető igazgatója sajtótájékoztató után adott interjút a 24.hu-nak.

Megkerestük mi isaz RTL Klubot is, mit szólnak ahhoz, hogy Sebestyén Balázs Andy Vajna rádiójához igazolt. Kolosi Péter, a csatorna vezérigazgató-helyettese azt válaszolta a 24.hu-nak, hogy:

Úgy gondolom, hogy Balázs és mi is külön tudjuk választani a televíziós és rádiós munkákat, így volt ez a Class FM-es években is, ez a mostani helyzet sem különbözik ettől. Ami számunkra a legfontosabb, hogy Balázs továbbra is az RTL Magyarország egyik vezető arca marad a jövőben. Az új rádiós munkájukhoz pedig sok sikert kívánunk!

Balázs: Nem tetszik a Tények

A műsorvezető elmondta Vajnának, nem tetszik neki az, amit a Tényekben lát, de a rádiót piaci alapon képzeli el. Ha a Rádió 1 hasonló utat venne, mint a TV2, ők távoznának.

A 24.hu kérdésére, hogy a Rádió 1-nek egyelőre nem áll rendelkezésre publikus hallgatottsági adata, Sebestyén Balázs azt mondta, hallgatottsági adatokat nem kértek a rádiótól, mert úgy gondolják, ők majd hozzák a hallgatókat. Balogh Esperes Ákosnak, akinek műsora van a Rádió 1-en jelenleg, keresik a helyét, nem szeretnék, ha elmenne. Egy másik kérdésre azt mondta, őt nem érdeklik a hírek, tehát nem okoz problémát, hogy a Rádió 1 az állami média, az MTVA hírszolgáltatása alapján készíti a hírblokkokat, ettől függetlenül ők elmondják a véleményüket egy-egy dologról. Arról pedig nem szól a szerződésük, hogy milyen számokat kell hozniuk.

A rádió vezetője, Bakai Mátyás egyébként januárra ígéri a Rádió 1 első publikus hallgatottsági adatait.

Reggel 6-tól 10-ig szól majd a Reggeli Show

Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri új, Reggeli Show című műsora minden hétköznap reggel 6 és 10 óra között lesz hallható. A csapat utoljára november 16-án készített műsort, vagyis a produkció két hét szünet után tér vissza az éterbe.

A szólásszabadság volt az elsődleges szempontunk, vagyis az, hogy ugyanott folytassuk a műsort, ahol abbahagytuk. A Rádió 1-en erre minden lehetőséget megkaptunk: a Reggeli Show-t ugyanaz a stáb készíti, mint eddig, a műsor hangvétele, egyedi humora nem változik. A Morning Show továbbra is a mi gyerekünk, a mi szellemi termékünk, amiért küzdeni fogunk

– mondta Sebestyén Balázs.

Potenciálisan 2,5 millió ember érheti el

A Rádió 1 tájékoztatása alapján a november közepi hálózatba kapcsolódásuk óta már mintegy 2,5 millió ember tudja hallgatni, Budapesten kívül még további 9 városban fogható. A rádió közleményében azt is írják, hogy

a magyar rádiós piacon először történik meg, hogy egy ilyen kaliberű reggeli műsor egy helyi rádióban szólal meg.

„Nagy megtiszteltetés, hogy az ország legkedveltebb műsorvezetői a Rádió 1-en folytatják. Biztos vagyok benne, hogy a Reggeli Show a Rádió 1 hálózat reggeli sávjában a hallgatóinknak minőségi rádiózást, üzleti partnereinknek értéket és megbízhatóságot fog biztosítani. A megállapodás értelmében Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri változatlanul innovatív, vidám, színes, informatív reggeli műsorral szórakoztatják majd a hallgatókat” – nyilatkozta Bakai Mátyás, a Rádió 1-et üzemeltető Radio Plus Kft. ügyvezető igazgatója.

Balázs annyira hangsúlyozza azt, hogy megmarad a függetlenségük Andy Vajnánál, hogy az embernek rögtön eszébe jut Hofi és az, hogy a kommunizmus alatt ő volt a szelep a rendszeren.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

LONDON, ENGLAND - MARCH 22:  A member of the public is treated by emergency services near Westminster Bridge and the Houses of Parliament on March 22, 2017 in London, England. A police officer has been stabbed near to the British Parliament and the alleged assailant shot by armed police. Scotland Yard report they have been called to an incident on Westminster Bridge where several people have been injured by a car.  (Photo by Carl Court/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.