Belföld

A Magyar Nemzeti Arcvonal újabb embere kerülhet előzetesbe

24.hu
24.hu

2016. 11. 30. 10:45

Indítványozta a Fővárosi Főügyészség annak a jászberényi férfinak az előzetes letartóztatását, aki a gyanú szerint összefüggésbe hozható a Magyar Nemzeti Arcvonal egyik csoportjával. A kényszerintézkedés elrendeléséről szerdán dönt a bíróság.

police.hu

Az ügyészség emlékeztetett: a férfi jászebrényi otthonában hétfőn tartottak házkutatást, ahol a gyanúsított “lőfegyvernek és lőszernek minősülő tárgyakat tartott”.  A nyomozás eddigi adatai szerint az illető összefüggésbe hozható a Magyar Nemzeti Arcvonallal.

police.hu

A gyanúsított előzetes letartóztatását  lőfegyverrel, valamint lőszerrel visszaélés bűntettének, továbbá közösség tagjai elleni erőszakra irányuló előkészület vétségének megalapozott gyanúja miatt indítványozták. Az ügyészség álláspontja szerint a bűncselekmények tárgyi súlya, valamint a rendelkezésre álló adatok alapján a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése, valamint a jelenlegi adatok szerint tervezett bűncselekmény véghezvitelének veszélye is, ezért a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelése indokolt.

Az elfogásról kedden számoltunk be. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint egyébként az épületben “méreg- és robbanóanyag-gyanús anyagokra is bukkantak”.

police.hu

Múlt héten több településen – Budapesten, Ipolytölgyesen, Jászárokszálláson, Pécsen és Putnokon – csaptak le a Terrorelhárítási Központ és a  KR Nemzeti Nyomozó Iroda emberei összehangolt akcióban. Öt embert állítottak elő, végül négyük ellen indult eljárás.

rendőrség a múlt hét előtt 12 embert már előállított, akik közül a rendőrség 11 főt közösség tagja elleni erőszak és lőfegyverrel visszaélés gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki. Köztük van a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított Gy. István fia is.  A gyanúsítottak közül ketten akkor előzetes letartóztatásba kerültek, egy 57 éves Pest megyei és a 39 éves Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfi, akiknél gépkarabélyokat, sörétes puskát, lőfegyver fődarabnak minősülő géppuskacsövet, 479 db illetve 4094 db lőszert és robbanóanyagot találtak.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.