Belföld

Tarsoly: A Külügyminisztérium hozta hozzám Pharaont tárgyalni

Tarsoly Csaba hatszáz napja van előzetes letartóztatásban, de a Magyar Narancs most bejutott hozzá a börtönbe, hogy interjút készítsenek vele. Nem ment ez sem egyszerűen, mert először az ügyészség nem hagyta jóvá az interjút, a bíróság engedélye kellett hozzá.

Tarsoly az interjúban arról beszél, hogy ő ártatlan. Amiket felhoznak ellene, abból csak apró kihagyások igazak. Szerinte nem is adtak ki fiktív kötvényeket, vagy ha igen, ő nem is tudott róla. Azt mondja, ezt az is bizonyítja, hogy bármikor eltüntethette volna a pénzt, de nem tette.

Bármikor, egy gombnyomással el tudtam volna utalni többmilliárdnyi osztalékot Liechtensteinbe, ez nem merül föl senkiben? Oda aztán mehetett volna utána az MNB vagy az ügyészség.

Tarsoly beszélt arról is, hogy

a megfelelő helyről kapott ígéretet,

hogy nem lesz baj. Ezt mondta:

Szombat délelőtt kértem egy bizonyos segítséget, és kaptam egy ígéretet a megfelelő helyről: amennyiben hétfőn bemegyek Windisch alelnök úrhoz és elmondok neki őszintén mindent, valamint bizonyos dolgoknak eleget teszünk, akkor az ügyfelek érdekében segíteni fognak és a Quaestor-csoport megmarad.

Az iratmegsemmisítésről azt mondta, hogy azt a beosztottai önszorgalomból csinálták, ő pedig mindent el is mondott a felügyeletnek.

Tarsoly egyébként megemlítette Orbán Viktor interjúját is a Kossuth rádiónak, amiben arról beszélt, hogy mikor csattan már a bilincs a brókerek kezén. Szerinte ez is hozzájárult a letartóztatáshoz.

Sőt, megemlíti Orbán szomszédját, a körözött szaúdi olajmilliárdos Ghaith Pharaont is. Azt mondja, a Duna City eladásával kapcsolatban vele egyeztetett, és

Pharaont a Külügyminisztérium hozta. 

Szó szerint azt mondja, hogy

2015 elején a Külügyminisztérium hozott is egy Ghaith Pharaon nevű szaúd-arábiai befektetőt tárgyalni. A Buddha Bárban volt egy nagy ebéd, ahol bemutattak neki és a titkárának, aztán én is meghívtam őket ebédelni.

De végül kevésnek találta a pénzt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik