Belföld

Graffitizéssel gyanúsítják a kétfarkúakat

Megírtuk szombaton, előállította a rendőrség Pécsen a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét, Kovács Gergelyt, valamint kilenc embert, mert a tragikus állapotú járdát festették színesre a repedések mentén.

Kovácsot a rendőrségen értük utol, ott azt mondta, festés közben jött ki a Biokom, a pécsi közterületes cég egyik embere, aki közölte, hogy abba kéne hagyniuk a festést. Ő hívta ki a rendőröket. Az előállítottak panasszal éltek az intézkedés miatt.

Az MKKP elnöke a rendőröknek fizetésemelést ígért, miközben elvezették. Közben fotók is előkerültek arról, hogy bűnügyi helyszínelők jelentek meg az eset helyszínén.

Kovács Gergely a 444.hu-nak azt mondta, három órát kellett a rendőrségen tölteniük, ezt azzal töltötték, hogy megadták a rendőröknek ugyanazokat az adatokat, amiket már a helyszínen is megadtak egyszer. A rendőrök lakossági bejelentés miatt jelentek meg a helyszínen.

Graffitizés bűncselekményével gyanúsítják őket, ami azért abszurd, mert ők a talajt festették, viszont a graffitizés bűncselekményét falak festésével lehet elkövetni. 

Ezt a rendőrségen is felolvasták nekik. Az MKKP panasszal él majd előállításukkal szemben.

Eredetileg egy városszépítéssel foglalkozó fórum miatt utaztak Pécsre, amit miután elengedték őket, kétórás késéssel meg is tarthattak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik