Belföld

Metróért Egyesület: nincs közvetlen életveszély a 3-as metrón

A BKV szerint nincsenek balesetveszély miatt leállítandó szakaszok a hármas metró vonalán – írja a Magyar Idők. A cég azt is leszögezte, tisztában vannak az üzemeltetés felelősségével, így ha bármilyen ellenőrzés vagy vizsgálat következtében be kellene avatkozni a napi üzemeltetésbe, azonnal intézkednének.

A Metróért Egyesület Elnöke szerint nincs közvetlen életveszély, elmondásuk szerint nincs jelenleg közvetlen biztonságot veszélyeztető tényező. Viszont abban bárkivel egyetértenek, hogy a hármas metró műszaki állapota nem biztosítja a biztonságos közlekedést önmagában, hanem az ott dolgozók felelősségteljes munkája által tartható fenn a forgalom.

Ahhoz, hogy egy nem kívánt esemény bekövetkezzen, legalább két embernek kell tévednie

– mondta.

Október közepén jelentette be a főpolgármester, hogy ha nem adnak rá pénzt, nem lesznek felújítva a hármas metró állomásai. Tarlós István szerint ha 137,5 milliárd forint marad a plafon, akkor ki kell hagyni az állomások felújítását.

A metrófelújítás egyes elemeire beérkezett ajánlatok olyan magasak, hogy az állomások felújítására már nincs fedezete a fővárosnak és a BKV-nak, csak a Kőbánya-Kispest megállót hoznák rendbe.

A tender megsemmisítése előtt a főpolgármester arról beszélt, hogy kétségbeejtő a helyzet. Azt mondta, szakértők szerint ma még nem életveszélyes a metró, de ha kap ilyen jelzést, azonnal leállíttatja a közlekedést, aminek a 2018-as választásokra is hatása lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik