Belföld

Mínuszok, szél és nap a következő három napra

Vasárnap keleten több, a Dunántúlon kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, néhol zápor előfordulhat. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a magasabban fekvő helyeken időnként viharossá fokozódik – írja a met.hu.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között valószínű, de a szélvédett, derült tájakon hidegebb, akár -1 fok is lehet, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 13 fok között alakul.

Hétfőn országszerte több órás napsütés várható a Dunántúlon kevesebb, másutt több nappali gomolyfelhővel, északkeleten egy-egy futó zápor előfordulhat. Az északnyugati szél hétfőn is megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul, de északkeleten -3, -4 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8-13 fok között várható.

Kedden csak gomoly- és fátyolfelhő lesz az égen, csapadékra nem valószínű. Hajnalban pára, köd képződhet, a változó irányú, majd a délire forduló szél csupán a Kisalföldön élénkül meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -4 fok között várható, de a keleti országrészben néhol -5, -6 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8-13 fok között alakul.

(Kiemelt kép: MTI/EPA/Juan Herrero)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik