Belföld

Felmentették a Sukoró-per fővádlottjait

A döntés szerint nem kell börtönbe vonulniuk.

Másodfokon felmentették a Sukoró-per két fővádlottját, Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot – tudta meg az Index.

A hűtlen kezelés kísérletével vádolt Tátrait és Császyt tavaly első fokon 4 év, illetve 3 év 6 hónap börtönre ítélték, a Szegedi Ítélőtábla szerdai döntése ezt írta felül.

A per a Sukoró mellett tervezett kaszinóberuházás kapcsán indult. Az ügyészség szerint a magyar állam túlárazottan vásárolta meg Joav Blum albertirsai és pilisi gyümölcsöseit, míg a kaszinóberuházásnak helyt adó 80 hektárnyi sukorói földet áron alul adta el neki. 2009-ben indult az ügyben nyomozás, a Fővárosi Ítélőtábla két évvel később semmisnek mondta ki a szerződést. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatóját, Tátrai Miklóst, valamint az értékesítési igazgatót, Császy Zsoltot 2010-ben három hónapra előzetes letartóztatásba helyezték.

Az ügyészség szerint 1 milliárd 300 millió forintos kár érte volna a magyar államot, ha megtörténik a telekcsere, az ügyvédek viszont arra hivatkozva kérték Tátrai és Császy felmentését, hogy szerintük nem érte kár az államot. Tátrai ügyvédje védőbeszédében azt mondta: az ügy lényege annyi volt, hogy rá lehessen sütni az akkori baloldali kormányra a korrupció bélyegét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik