Belföld

Előzetesbe kerülhet a bicskei gyermekotthon vezetője

Indítványozta az ügyészség a bicskei gyermekotthon felfüggesztett igazgatójának előzetes letartóztatását. A kényszerintézkedés elrendeléséről a Székesfehérvári Járásbíróság már hétfőn dönt.

“A gyanúsított tekintetében alappal feltételezhető, hogy a tanúk befolyásolásával megnehezítené, meghiúsítaná a bizonyítást, annak eredményességét veszélyeztetné. Az elkövetett cselekmények sorozatjellegére tekintettel, valamint arra, hogy a gyanúsított azokat hosszú időn keresztül valósította meg, terhére a bűnismétlés reális veszélye fennáll. A halmazatban elkövetett bűncselekmények jelentős tárgyi súlyára és súlyos törvényi fenyegetettségére figyelemmel a szökés, elrejtőzés objektív veszélye is fennáll.”

Az ügy kapcsán az ügyészség csak annyit közölt, hogy a gyanú szerint az intézményvezető “2007. és 2016. közötti időben a nevelése, felügyelete alatt álló több kiskorú sértettel szexuális cselekményt végzett, a feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegte és a kiskorúak erkölcsi, érzelmi fejlődését veszélyeztette”.

A rendőrség hétvégén számolt be az őrizetbevételről. A tájékoztatásukban – a fentieken túl – az állt, hogy rendszeresen szexuális abúzusnak tette ki a gyermekotthonban elhelyezett, 18 évesnél fiatalabbakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik