Belföld

Előzetesbe kerülhet a bicskei gyermekotthon vezetője

24.hu
24.hu

2016. 10. 24. 10:31

Indítványozta az ügyészség a bicskei gyermekotthon felfüggesztett igazgatójának előzetes letartóztatását. A kényszerintézkedés elrendeléséről a Székesfehérvári Járásbíróság már hétfőn dönt.

“A gyanúsított tekintetében alappal feltételezhető, hogy a tanúk befolyásolásával megnehezítené, meghiúsítaná a bizonyítást, annak eredményességét veszélyeztetné. Az elkövetett cselekmények sorozatjellegére tekintettel, valamint arra, hogy a gyanúsított azokat hosszú időn keresztül valósította meg, terhére a bűnismétlés reális veszélye fennáll. A halmazatban elkövetett bűncselekmények jelentős tárgyi súlyára és súlyos törvényi fenyegetettségére figyelemmel a szökés, elrejtőzés objektív veszélye is fennáll.”

Az ügy kapcsán az ügyészség csak annyit közölt, hogy a gyanú szerint az intézményvezető “2007. és 2016. közötti időben a nevelése, felügyelete alatt álló több kiskorú sértettel szexuális cselekményt végzett, a feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegte és a kiskorúak erkölcsi, érzelmi fejlődését veszélyeztette”.

A rendőrség hétvégén számolt be az őrizetbevételről. A tájékoztatásukban – a fentieken túl – az állt, hogy rendszeresen szexuális abúzusnak tette ki a gyermekotthonban elhelyezett, 18 évesnél fiatalabbakat.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US President Donald Trump (C) makes his way to board Air Force One in Riyadh as he head with the First Lady to Israel on May 22, 2017. / AFP PHOTO / MANDEL NGAN
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.