AppleMark
Belföld

Nyílt vitára hívta a Tanítanék Mozgalom az oktatási államtitkárt

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 10. 21. 14:38

Cáfolják, hogy bármilyen probléma megoldódott volna.

A Tanítanék Mozgalom a Képzőművészeti Egyetem “Forradalom előtt” című kiállításmegnyitóján próbált találkozni az államtitkárral, aki a köszöntőt mondta volna. Palkovics László nem ment el. Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom képviselője ezért távollétében jelezte, az államtitkárnak ki kell állnia a vitára, foglalkoznia kell a valódi problémákkal.

A mozgalom követeli, hogy az oktatási államtitkár

lépjen ki az előre megfogalmazott és szűrt kérdések, és a válogatott, megfélemlített intézményvezetők alkotta fórumok világából, és vállalja a vitát a sajtó nyilvánossága előtt a tanárok, a diákok és a szülők képviselővel!

Egy előzetesen egyeztetett időpontban, helyen, de legkésőbb karácsonyig ejtsék meg a nyílt vitát, amiről az egyeztetéseket 10 napon belül kezdjék meg a Tanítanék képviselőivel.

Palkovics államtitkár úr! Ha Ön a nyilvános vita elől kitér, akkor arra fogjuk felszólítani a tanulók, a szülők és a pedagógusok sokaságát, hogy minden lehetséges eszközzel harcoljanak az Ön elmozdítása érdekében. A közoktatás ugyanis a miénk, és nem a politikusoké!

Törley Katalin közölte, sajnálják, hogy az oktatásért felelős államtitkár nem vette a fáradságot, hogy elmenjen a kiállítás megnyitójára, de azt még jobban, hogy

arra sem veszi a fáradságot, hogy meghallja a hangját annak a több tíz- és százezer embernek, aki ma Magyarországon az oktatásban pedagógusként, diákként vagy éppen szülőként szenvedik el a kormány oktatáspolitikai döntéseiből fakadó, egyre halmozódó nehézségeket. A felelőtlen, nemtörődöm, álságos oktatáspolitika az utóbbi hat évben látványosan rontott a helyzeten! Nincs több időnk, a gyermekeink jövőjével játszanak!

A kormány képviselői eddig egyszer sem voltak nyitottak arra, hogy az oktatásban érintettekkel érdemben beszéljenek, problémáikat meghallgassák – írta a mozgalom, amely nem tekinti érdemi egyeztetésnek az olyan fórumokat, ahová megfélemlített pedagógusokat küldenek, sem az olyan kerekasztalokat, ahol a kormány által pénzelt szervezetek képviselői ülnek.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.