Belföld

Nem jutott be a rendőrség salgótarjáni épületébe, őrjöngött a német férfi

Garázdaság és rongálás miatt állított bíróság elé az ügyészség egy 46 éves német férfit, aki Salgótarjánban a rendőrség épületét és az előtte parkoló autókat is megrongálta még szeptemberben. A külföldit előzetes letartóztatásba helyezték a történtek után, ezalatt a nyomozás be is fejeződött. Kétrendbeli rongálás és garázdaság vétségének vádjában találták bűnösnek, és 28 nap elzárásra ítélték, emellett ki kell fizetnie csaknem 160 ezer forintot.

A német férfi 2016. szeptember 16-án jelent meg a Salgótarjáni Rendőrkapitányság már bezárt épülete előtt, ittasan. Dühös lett, hogy nem tudott bemenni, ezért a rendőrségi parkolóban felmászott egy kocsi tetejére és ugrált rajta, majd a nála lévő kameraállvánnyal egy szintén ott parkoló autó jobb oldalát többször megütötte és megkarcolta. Az egyik járműben 51, a másikban 52 ezer forint kárt okozott.

Ezek után ráállt a bejárat melletti kerítés műkőből készült díszgömbjére próbált felkapaszkodni a ráccsal védett ablakhoz, majd miután ez nem sikerült neki, a nehéz díszgömböt a talapzatáról és a parkoló rendőrautók irányába lökte, de nem találta elé azokat.

Az épületben tartózkodó egyenruhások fogták el a férfit – derült ki a Nógrád Megyei Főügyészség tájékoztatásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik