Belföld

Csapadékos, fázós csütörtök áll előttünk, helyenként havazással

Nyugalom, hétvégén emberbarátabb időjárásra van kilátás.

Csütörtökön az ország nagy részén borult marad az ég, a középső területeken a délután második felétől lassan felszakadozik majd a felhőzet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Sokfelé várható eső, ebből csak a Dunántúl délnyugati része marad ki. A legmagasabb hegyekben, főleg a Mátra és a Bükk csúcsain eleinte havas eső, hó is hullhat, majd egyre többfelé eláll a csapadék, legtovább az Alföldön és az északkeleti megyékben eshet. Késő délutánig erős szélre is számíthatunk.

A jelentős mennyiségű csapadék miatt első fokú figyelmeztetést is kiadtak Komárom-Esztergom, Veszprém, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyére.

6-7 fok körül alakul a hőmérséklet északkeleten, a Dunántúlon 8-11 fokra is számítani lehet, a Dráva mentén még ennél is melegebb lehet egy-két fokkal. Késő este 2-8 fok várható.

Pénteken is borús, esős időre számíthatunk, csak estére szakadozik majd fel a felhőzet. Napközben 9-14 fok között alakul a hőmérséklet. Hétvégén szárazabb időre van kilátás, 16 fok is lehet.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a Kékestetőre szerdán megérkezett a hó, faggyal kísérve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik