Budapest, 2016. február 28.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere a kormányfõ hagyományos évértékelõ beszédén a Várkert Bazárban 2016. február 28-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Belföld

98%-os válasz, így alakítja át a kormányt Orbán

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 10. 06. 13:56

Megkérdezték, igaz-e, hogy lesznek személycserék.

 

Az atv.hu több forrásból is úgy tudta, a miniszterelnök hamarosan átalakítja a kormányt, ezért meg is kereste Havasi Bertalant, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjét, hogy milyen személycserék várhatók.

Melyik miniszterét/minisztereit cseréli le, és kikre, illetve mi áll a kormányátalakítás hátterében?

A helyettes államtitkár válasza.

Az október 2-i népszavazáson 98 százalék voksolt nemmel a kényszerbetelepítésre. Ezzel létrejött egy új egység Magyarországért. Ez az új egység pártok felett áll, nemzeti ügynek tekinti Magyarország szuverenitásának megvédését, a Brüsszel által erőltetett kötelező betelepítési kvóta elutasítását. A 98 százalékos többség egybecsengő akarata kötelezi Magyarország kormányát is, ezért kezdeményeztük az Alaptörvény módosítását; ez 3,3 millió ember akaratán nyugszik. Több ez, mint bármilyen párt vagy pártszövetség szavazóbázisa a rendszerváltás óta eltelt negyedszázad történetében. 98 százalék példátlanul erős akaratot tükröz, aminek érvényt kell szerezni. A kormány és a miniszterelnök most ezzel foglalkozik, ezért dolgozik.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy két miniszter sorsa bizonytalan, inog a földművelésügyi és az emberminiszter bársonyszéke is, de a többiek kihúzhatják akár a ciklus végéig is tárcájuk élén. A Figyelő a kabinet belső mozgásairól azt írta, Balog Zoltán egyértelműen az oktatás, illetve az egészségügy körüli kálváriák miatt került nehéz helyzetbe, Fazekas Sándort pedig már előzőleg is sok kritika érte.

 

 

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.