Belföld

Hat álnevet használt 15 évig, egy pesti közúti ellenőrzésen bukott le

Hosszú bűnlajstroma volt az 51 éves lengyel férfinek.

A rendőrök múlt héten a XIII. kerületben igazoltatták egy lengyel rendszámú autó, lengyel sofőrjét. Kiderült, a jármű forgalmi engedélye, rendszáma jó minőségű hamisítvány. Az autóban olyan olasz rendőrségi iratokat találtak, amelyekből kiderült, a férfi hat álnevet használt és már mindegyikkel kiutasították Olaszországból. A sofőrt elfogták, albérletében házkutatást tartottak – írja a police.hu.

Az albérletben lengyel, osztrák és német rendszámokat, félig kitöltött – a rendszámokra kiállított – forgalmi engedélyeket, autó zárnyitót, hozzá tartozó „kulcs-tanítóval”, távirányítókat, erővágó feszítővasat, félig és teljesen elkészített lengyel szélvédő rendszám-címkéket, mobiltelefonokat, SIM kártyákat, laptopot, pendrive-ot, és nyomtatókat foglaltak le.

Az 51 éves lengyel férfi elismerte, hogy ő Jaworski Z., aki ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki, mert a távollétében több rendbeli rablás, fegyveres rablás bűntette miatt kiszabott 16 éves fegyházbüntetésének letöltését 15 éve nem kezdte meg. A lengyelek jelentős értékre bűnszervezetben elkövetett lopás és orgazdaság miatt körözték. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik