Belföld

Nem érzi magáénak a népszavazást az ellenzék

A Jobbik nem tart attól, hogy a Fidesz az igenek javára csalna, ezért se küldenek embereket a választási bizottságokba.

A szavazókörök többségében nem lesznek ellenzéki pártdelegáltak október 2-án. A Magyar Nemzetnek azt mondták a pártok, hogy azért maradnak távol, mert nem vesznek részt a kampányban, nem érzik a népszavazás tétjét, vagy nem tartanak visszaéléstől.

A jobbikos Mirkóczki Ádám az ATV-ben beszélt arról, hogy nem tart tömeges törvénytelenségtől. Azt nem feltételezik, hogy a Fidesz az igenek javára csaljon, ők pedig ugyancsak részvételre és nem szavazatra biztatják híveiket.

A szocialista Nyakó István közölte: az egyéni választókerületekben lesz delegáltjuk, és a szavazókörök környékén figyelik, van-e csalásra utaló jel. A „hazug” népszavazást nem érzik magukénak az MSZP-tagok – mondta.

Az LMP azért nem mozgósít, mert a népszavazási kampányban sem vesznek részt. A párt azt kérte szimpatizánsaitól, hogy mindenki a lelkiismerete alapján vegyen részt, vagy maradjon otthon. Szerintük a papíron lévő kérdésre nem a válasz, de a népszavazás pusztán hatalomtechnikai eszköz a Fidesz kezében, és nem a megoldásról szól.

A liberális Fodor Gábor úgy véli, fontos lett volna, hogy a szavazókörzetek többségében legyen ellenzéki delegált. Szerinte azért sem jó az érvénytelen szavazat, mert komoly esélyt ad a visszaélésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik