Belföld

Thürmer Gyula is megszólalt népszavazás ügyben

thurmer(430x286).jpg (thürmer gyula, )
thurmer(430x286).jpg (thürmer gyula, )

A Magyar Munkáspárt arra biztatja a választópolgárokat, hogy vegyenek részt és szavazzanak nemmel az október 2-ai népszavazáson.

Thürmer Gyula pártelnök csütörtökön Kaposváron, Somogy megyei kampánynyitójukon úgy nyilatkozott: támogatják a kormány által kezdeményezett kvótareferendumot és azon az állásponton vannak, hogy ne jöjjenek menekültek Magyarországra.

Szolidárisak vagyunk az ide érkezőkkel, a családokkal, a szerencsétlenekkel, mert tudjuk, ők a háború áldozatai és jobb életre vágynak, de segíteni rajtuk csak úgy tudunk, ha rábírjuk az Európai Unió vezetőit, állítsák le a háborút Szíriában és ott oldják meg a problémát, ahol az keletkezett

– mondta.

Thürmer szerint munka- és életlehetőségeket kell teremteni az érintett közel-keleti országokban, ha ez megtörténik, akkor nem fognak emberek milliói Európába jönni.

Hozzátette, van elég problémánk e nélkül is: a magyar gazdaság épphogy csak elindult a fejlődés útján, ha Európába a migránsokkal olcsó munkaerő jön, akkor még alacsonyabbak lesznek a bérek, kevesebbet fognak keresni a magyar, a lengyel, a cseh, s általában az európai munkások.

Szerinte Magyarországon rendezni szükséges a roma lakosság problémáit, stabillá tenni az ország fejlődését, erre, és nem a menekültek befogadására kell a pénzt költeni, erőket koncentrálni.

Az októberi népszavazásnak van értéke, mert az eredménye támogatást adhat a kormánynak az unió bürokratái ellen folytatott küzdelméhez, és támogatást adhat a visegrádi országoknak hasonló népszavazások megtartásához – tette hozzá.

(mti)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik