Belföld
AppleMark

Tűzifacsalókra figyelmeztetnek

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 09. 06. 15:54

Hiába fizettek, a megrendelt fát nem szállították ki nekik.

Óvatosságra inti a rendőrség a vásárlókat. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt egy hétben több tűzifa árusítással kapcsolatos csalásról kapott bejelentést. A sértettek egy megyei terjesztésű lapban megjelent hirdetésben feltüntetett telefonszámon rendeltek fát. Az ügyintéző egy számlaszámot adott meg, amelyre el kellett utalniuk a vételár felét. Ezt megtették, de a tüzelőt az előre egyeztetett időpontban nem szállították ki nekik.

A rendőrség keresi a csalás gyanúsítottjait, és arra figyelmeztet, hogy tűzifát lehetőleg csak telephellyel, hiteles mérleggel rendelkező cégtől, vállalkozástól vegyenek. Újsághirdetés útján, házaló árusoktól tüzelőt venni kockázatosabb, nagyobb az esélye annak, hogy csalás áldozataivá válnak. A kedvezőnek tűnő, a piaci árnál jóval alacsonyabb árról szóló ajánlatokat fontolják meg.

Megrendeléskor előre egyeztessék a kiszállítás időpontját, lehetőleg kérjék olyan családtag, vagy szomszéd segítségét a lerakodáshoz, aki jártas a tüzelőanyagok vásárlásában. Csak akkor fizessék ki a fát, ha megnézték, hogy olyan minőségű, amilyet szerettek volna és a jelenlétükben le is mérték az átadott mennyiséget. Csak a lepakolt fa árát fizessék ki. Amennyiben az eladó előleget kér, legyenek nagyon körültekintőek. Ha nem ismerik jól a vállalkozót, céget, előre ne utaljanak, és ne adjanak át pénzt.  A kiszállításkor idegeneket ne engedjenek be a házba. Mielőtt megérkeznek, készítsék elő a megbeszélt vételárat, ne a szállítók szeme láttára vegyék elő összes megtakarított pénzüket.

Ha mégis csalók áldozatává váltak, a lehető legrövidebb időn belül értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. február 23.
Paczolay Péter leköszönő elnök az Alkotmánybíróság általa vezette teljes ülésén Budapesten, az Alkotmánybíróság székházában 2015. február 23-án. Paczolay Péter elnöki megbizatása 2015. február 24-én lejár, hivatalát utódja, Lenkovics Barnabás veszi át.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.