Belföld

Újabb anya-lánya dílertörténet

Kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt kezdeményezték a két nő előzetes letartóztatását.

„Herbált” és „kristályt” árult a 66 éves békésszentandrási illetőségű, de Szarvason élő nő és 33 éves lánya a házukban. A gyanúsítottak rendszeresen vásároltak új pszichoaktív hatóanyagot tartalmazó bódító anyagokat egy békéscsabai férfitől, akinél korábban nála egy kisebb droglabort számoltak fel.

A gyanúsítottak a megvásárolt anyagot a szarvasi lakásukon kisebb adagokra osztották, majd az őket felkereső fogyasztóknak továbbadták. A gyanúsítottak múlt csütörtökön buktak le. A házkutatásnál 13 gramm „kristályt” és 92 gramm „herbált” foglaltak le. Az őrizetbe vételt követően, a rendőrautóban az idősebb nőtől még 83 gramm növényi törmelék került elő, a Szarvasi Rendőrkapitányság mellékhelyiségében pedig még 34 gramm kristályos anyagtól próbált megszabadulni.

A kényszerintézkedés azért kezdeményezték, mert fennállt a bűnismétlés veszélye, és az ügyészség attól tartott, hogy a két nő szabadlábon a tárgyi bizonyítékok elrejtésével, megsemmisítésével, a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, a bűntársakkal történő összebeszéléssel veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét. A békéscsabai nyomozási bíró a két gyanúsított előzetes letartóztatását 30 napra rendelte el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik