Belföld

Autóval üldözte az újságírót Érpatak polgármestere

24.hu
24.hu

2016. 07. 20. 12:56

Korábban a témában:

Egy hete a hattagú érpataki képviselő-testület négy tagja írásban kezdeményezte a polgármesternél, hogy hívjon össze rendkívüli testületi ülést, ami megtárgyalja ezt a határozati javaslatot:

Érpatak Község Képviselő-testülete Orosz Mihály Zoltánt, mint a település polgármesterét kötelezi, hogy a törvényben és a szerződésekben vállalt előírásoknak megfelelően a közmunkaprogramban, közalkalmazottként vagy bármilyen más szerződés alapján dolgozó személyek bérét a munkavállalók részére hiánytalanul, határidőben megfizeti.

Az indoklásban az áll, a képviselő-testület többsége szerint mostanra az önkormányzat gyakorlatilag működésképtelenné vált, írja az atlatszo.hu.

Az elmúlt időszakban ötször ült össze Érpatak képviselő-testülete, hogy megtárgyalja és elfogadja a tavalyi évi gazdálkodásról készült zárszámadást. Ennek nemrég újra nekifutottak, de megint nem jártak sikerrel.

A zárszámadás megléte feltétele az idei költségvetés elfogadásának, de amíg nincs költségvetés, addig az önkormányzat sem kapja meg a neki járó pénzt. Így viszont egy idő után bajba lehet Érpatak, sőt a képviselő-testület szerint már bajban is van. A lap azt írja, a Benefícium Szeretetszolgálat körüli zavaros ügyek, a fiatalok közfoglalkoztatása, és a gyengülő politikai háttér miatt egyre idegesebb Orosz.

Az Átlátszó munkatársa, Móricz Csaba ott volt a múlt pénteki testületi ülésen. Orosz meg se próbálta titkolni, hogy mennyire nem kedveli az újságírót, gyakorlatilag semmi mással nem foglalkozott, csak vele.

A végén már annyira kiakadt rá Orosz, hogy a polgármester embereinek kiadta az utasítást:

Gyerünk utána.

Követték is, három kocsival mentek az újságíró autója után, végül az Átlátszó munkatársa a rendőröket hívta. Ők sokkal inkább az újságíróval voltak elfoglalva, mint az érpataki csapattal.

Kedden aztán újabb testületi ülést hívott össze a polgármester, igaz azt senki nem tudta, rendes vagy rendkívüli ülés lesz. Nem lett semmilyen: az ülésteremben megjelent néhány helybeli közfoglalkoztatott, mert híre ment, hogy elfogyott a pénz a település számlájáról, és nem lesz bérfizetés. A polgármester cáfolta a híresztelést.

Péntek délután újra lesz képviselő-testületi ülés Érpatakon.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Picture taken on June 25, 2013 in Aachen, western Germany, shows British actor and UNICEF Goodwill Ambassador Roger Moore and his Danish wife Kristina Tholstrup waving from a carriage as they visit the CHIO World Equestrian Festival.
Moore, who will forever be remembered for playing the womanising superspy James Bond, died May 23, 2017, aged 89, his family announced in a statement. / AFP PHOTO / dpa / Henning Kaiser / Germany OUT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.