Belföld

Autóval üldözte az újságírót Érpatak polgármestere

Egy hete a hattagú érpataki képviselő-testület négy tagja írásban kezdeményezte a polgármesternél, hogy hívjon össze rendkívüli testületi ülést, ami megtárgyalja ezt a határozati javaslatot:

Érpatak Község Képviselő-testülete Orosz Mihály Zoltánt, mint a település polgármesterét kötelezi, hogy a törvényben és a szerződésekben vállalt előírásoknak megfelelően a közmunkaprogramban, közalkalmazottként vagy bármilyen más szerződés alapján dolgozó személyek bérét a munkavállalók részére hiánytalanul, határidőben megfizeti.

Az indoklásban az áll, a képviselő-testület többsége szerint mostanra az önkormányzat gyakorlatilag működésképtelenné vált, írja az atlatszo.hu.

Az elmúlt időszakban ötször ült össze Érpatak képviselő-testülete, hogy megtárgyalja és elfogadja a tavalyi évi gazdálkodásról készült zárszámadást. Ennek nemrég újra nekifutottak, de megint nem jártak sikerrel.

A zárszámadás megléte feltétele az idei költségvetés elfogadásának, de amíg nincs költségvetés, addig az önkormányzat sem kapja meg a neki járó pénzt. Így viszont egy idő után bajba lehet Érpatak, sőt a képviselő-testület szerint már bajban is van. A lap azt írja, a Benefícium Szeretetszolgálat körüli zavaros ügyek, a fiatalok közfoglalkoztatása, és a gyengülő politikai háttér miatt egyre idegesebb Orosz.

Az Átlátszó munkatársa, Móricz Csaba ott volt a múlt pénteki testületi ülésen. Orosz meg se próbálta titkolni, hogy mennyire nem kedveli az újságírót, gyakorlatilag semmi mással nem foglalkozott, csak vele.

A végén már annyira kiakadt rá Orosz, hogy a polgármester embereinek kiadta az utasítást:

Gyerünk utána.

Követték is, három kocsival mentek az újságíró autója után, végül az Átlátszó munkatársa a rendőröket hívta. Ők sokkal inkább az újságíróval voltak elfoglalva, mint az érpataki csapattal.

Kedden aztán újabb testületi ülést hívott össze a polgármester, igaz azt senki nem tudta, rendes vagy rendkívüli ülés lesz. Nem lett semmilyen: az ülésteremben megjelent néhány helybeli közfoglalkoztatott, mert híre ment, hogy elfogyott a pénz a település számlájáról, és nem lesz bérfizetés. A polgármester cáfolta a híresztelést.

Péntek délután újra lesz képviselő-testületi ülés Érpatakon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik