Belföld

Tíz dolog, amit életem első Balaton Soundján tanultam meg

Nem szeretem az elektronikus zenét, de elmentem a Soundra. Hülyeségnek hangzik? Annyira nem volt az, hiszen rengeteget tanultam.

Itt a tíz legfontosabb felismerés, ami nélkül az életem eddig nem volt teljes.

1. – A fesztiválkór épp annyira szórakoztató, mint betenni a kezed egy húsdarálóba, és tekerni rajta egyet

_MG_7892

Túl vagyok már néhány nagy magyar, illetve európai fesztiválon, de egyszer sem voltam még olyan rosszul, mint most. A köhögéssel, torokfájással, náthával, fejfájással, sőt, egyeseknél alkalmankénti szédüléssel járó fesztiválkór a nem épp csúcsminőségű ételeknek, a nem elegendő alvásnak, a koncerteken való sorozatos leizzadásnak és a nyálkahártyákat megtámadó felvert pornak – és akkor még nem beszéltünk a túlzott alkoholfogyasztásról – köszönhetően a résztvevők jókora hányadánál jelentkezhet. Nem vicces.

2. – A folyamatos szelfizés nagy tömegben sokkal idegesítőbb, mint ha valaki bolygómozgást utánozva, nem épp szomjasan próbál átfurakodni a tömegen

cigfi

A Balaton Soundon lehetetlen volt két lépést megtenni anélkül, hogy ne ütköztünk volna szelfiző lányokba, acélos felsőtestű fiúkba, párokba, vagy kisebb csoportokba – hatványozottan igaz volt ez a vízre tett Balaton Sound-felirat, illetve a Nagyszínpad előtt. Sokan továbbfejlesztették a frontkamerára váltok, az egyik kezem kitartom, aztán megpróbálok hülye fejet vágni és lefotózom-stílust, ennek eredményeként születhetett meg a fenti páros cigfi is.

3. – Egészen nyugodtan playback-elhetsz, akár egy ütemmel is lemaradhatsz a hangfalakból üvöltő hangodtól, vagy épp kiabálhatsz a jó eséllyel kikapcsolt mikrofonodba (“Yeah!”), az előtted hömpölygő közönség ebből semmit nem fog észrevenni.

chrisbrown

Chris Brown csütörtök este mindezt tökéletesen abszolválta.

4. – A fesztiválozó lányok egészen biztosan a Nagyszínpad mögött (vagy alatt) eldugott titkos klóngyárban készültek.

cuki

Az első tíz perc után lehetetlen volt megkülönböztetni őket egymástól, hiszen hódítottak a virágos fejpántok, a háziállatok által széttépett, alig valamit takaró nadrágok, az Aviátor-napszemüvegek. A fiúkkal is hasonló volt a helyzet, annyi különbséggel, hogy őket valószínűleg ugyanazon minta alapján készítették egy távol-keleti fröccsöntő üzemben.

5. – A kokain Sacher-tortával minden bizonnyal verhetetlen!

kokain

A póló tulajdonosát sajnos nem sikerült kifaggatni a pontos arányokról és az okozott hatásról, de elég kiegyensúlyozott embernek tűnt, szóval annyira rossz nem lehet!

6. – A japán Jézus-imitátorok közül immár legalább egyet ismerek, aki úgy be tudott rántani a koncertjére, hogy tényleg ki nem állhatom a stílust. Lehet persze, hogy csak a vizuális effektek miatt maradtam.

aoki
Steve Aoki mindemellett igen menő arcnak is tűnik, bár a metálszcénában ilyen fejjel sokkal nagyobb jövőt jósolnék neki.

7. – Egy fesztiválon igenis lehet értelmes ételhez jutni.

balatonsoundvili
A Zing hamburgere például fesztiválkiadásban is elég meggyőző volt, pedig alig volt drágább, mint a mindössze néhány perces teltségérzetet adó hot-dogok, de több kitelepült éttermet is említhetnénk, akik nem spóroltak a méretekkel. És ez jó.

8. – Nagyobb a fényképezőgéped, mint a kisujjad, és esetleg még fekete színű is? Hű, akkor pózolok neked egy jót, mert te aztán biztosan csak partifotós lehetsz!

partiallat

És melyik buliszájton lesznek fenn a képek??

9. – A Balaton Sound tömege jó részének teljesen mindegy, hogy mire vereti, csak hangos legyen, és lehessen rá rázni a jobb öklöt.

output_nYtAwb

Armin van Buuren-t például többen is összekeverték Martin Solveiggel, akit néhány órával korábban a hegesztőszemüveges Ryan Gosling alakított a színpadon.

10. – Valaki lemondja a koncertjét? Menjünk fel a Facebook-oldalára, és írjunk neki magyarul szépeket!

lufiparti

Szegény Robin Schulz például akkorát kapott a magyaroktól, hogy a fal adta a másikat.

A fotókat a szerző készítette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik