Belföld

Elítélték a százhalombattai anyát, aki egy zsineggel akarta megfojtani gyerekeit

Ítélet született pénteken annak a százhalombattai nőnek az ügyében, akit több emberen, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt állítottak bíróság elé. Nyolc év letöltendőt kapott, a büntetését börtönben kell letöltenie. Az ügyet a Budapest Környéki Törvényszék tárgyalta.

A vádirat szerint a fiatal nő 16 évesen hagyta ott iskolát, munkahelye csak egyszer volt, 18 éves korától prostituáltként dolgozott. Két gyermekét egyedül nevelte, anyja, ismerősei segítették pénzzel, illetve családi pótlékot kapott. Hol a családjánál, hol albérletben, hol átmenteni otthonban éltek. 2014 májusában Százhalombattán, albérletben laktak. A fiatal anya ekkor is a testéből élt, gyógyszert szedett és ivott. A gyerekekről nem gondoskodott megfelelően, gyakran a szomszédok adtak nekik enni. Óvodába, védőnőhöz nem jártak, nem foglalkozott velük, ellenben többször bántalmazta őket.

2014 augusztusában ki kellett költöznie a bérelt lakásból. Egész nap csomagolt, közben bevett több szem nyugtatót. Az esti órákban búcsúlevelet írt, amelyben az állt, magával és gyermekeivel is végez. Zsineget tekert a kicsik nyaka köré, és addig fojtogatta őket, amíg azt nem hitte, hogy meghaltak. Ekkor megijedt és átszaladt a szomszédba, hogy segítséget kérjen. Pontosabban azt mondta, hogy “bajt csinált, megölte a gyerekeit”. Mentőt hívtak.

Az ügyészség szerint az, hogy a kicsik életben maradtak, csak annak köszönhető, hogy a nő azt hitte, életüket vesztették.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik