Belföld

Fél órán belül háromszor támadt a brutális rabló Kaposvár belvárosában

Két sikertelen kísérlet után egy nőt kezdett követni. Hátulról leütötte és ütlegelte az arcát. Az asszony hiába könyörgött neki, hogy vigye a pénzét csak ne bántsa, nem állt le. Tovább bántalmazta és többször a járdába verte a fejét.

Rablás kísérlete és súlyos testi sértés bűntette – ezért emeltek vádat egy 24 éves fiatallal szemben Somogy megyében, aki fél órán belül három emberre támadt rá idén márciusban Kaposvár belvárosában. Ha az ügyészségen múlik, börtönbe kerül.

A vádirat szerint a fiatal március 2-án este a Teleki utcában rontott neki egy hazafelé tartó férfinak: a földre rántotta és próbálta kitépni a kezéből a táskáját, közben többször megütötte. Kiszemeltje ellenállt és segítségért kiabált, ráadásul két járókelő is érkezett, így végül a rabló zsákmány nélkül távozott. Körülbelül negyed órával később ismét lecsapott. A Teleki utca és az Újpiac tér kereszteződésénél támadt rá egy idős asszonyra, a földre lökte, mellbe rúgta, hogy megszerezze a táskáját. Többen a nő segítségére siettek, így a fiatal ismét elfutott.

Két sikertelen kísérlet után sem adta fel, egy Petőfi téri áruháztól kezdett követni egy a munkahelyéről hazafelé tartó asszonyt, akit hátulról ütött le, majd miután a nő a földre került, tovább ütlegelte az arcán. Az asszony könyörgött neki, hogy ne bántsa, inkább vigye a pénzét, de a fiatal ezután is durván bántalmazta, a fejét többször a járdába verte. A nő súlyos sérüléseket szenvedett.

A brutális támadót két férfi fogta el, majd átadták őt a rendőröknek. A fiatal előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását – derül ki a Somogy Megyei Főügyészség csütörtöki tájékoztatásából.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik