Belföld

Lázár cége is kapott az EU-s támogatásokból

A miniszter erre úgy reagált, hogy „naiv szervilizmus” azt gondolni, hogy ez a pénz ingyen volt.

Az MSZP álságosnak tartja, hogy míg Lázár János azt hangoztatja, hogy az Európai Unióból való kilépésre szavazna, addig a hozzá köthető agrárcég az elmúlt években több milliárd forint EU-s támogatást kapott.

Az RTL Klub rámutatott: a Gorzsai Mezőgazdasági Zrt-ről van szó – korábban épp a Lázár vezette Miniszterelnökség hozta nyilvánosságra a legtöbb uniós támogatásban részesült cégek listáját, amelyben a Gorzsai Zrt. a 82. helyen szerepel, 3 034 827 737 forintos támogatással.

Ennek a cégnek a legnagyobb tulajdonosa és vezérigazgatója Gyapjas Károly, Lázár János anyai nagybátyja. A miniszternek is van két százalék tulajdonrésze a cégben, 2001 és 2012 között pedig igazgatósági tag is volt. A zrt. tavalyi nettó árbevétele 2 milliárd forint volt.

Lázár hivatala rövid írásos válaszban reagált az RTL megkeresésére. Ebben azt írták: „naiv szervilizmus” azt gondolni, hogy az uniós támogatások ingyen vannak. Szerintük a szocialistákat csak a pénz érdekli, és a fontos kérdésekben tehetetlen unió kritikáját képtelenek értelmezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik