Belföld

Jól gondolja meg, merre közlekedik ma Budapesten

24.hu
24.hu

2016. 07. 03. 06:33

Vasárnap forgalomkorlátozások lesznek érvényben Budapesten a Tour de Hongrie kerékpárverseny miatt, délután lezárják a Lánchidat is. A forgalomkorlátozás érinti az 5-ös, a 16-os, a 105-ös és a 178-as autóbuszt is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a forgalmi változások az I., valamint a IV., az V. és a XIII. kerületet érintik.

Vasárnap reggel hét órától este hétig le lesz zárva a Várkert Bazár előtti terület a Clark Ádám tér és az Ybl Miklós tér között. Fél tizenegytől délután fél háromig nem lehet közlekedni az Attila úton a Döbrentei tér és az Alagút utca között, az Alagútban, valamint az Alagút utcában az Attila út és a Clark Ádám tér között. Délben pedig lezárják a Lánchidat és a Clark Ádám teret is, a korlátozás fél háromig lesz érvényben.

Tilos ma megállni az I. kerület több pontján, például a Clark Ádám tér előtti parkolóban, továbbá a Fő utca és a Lánchíd utca egy-egy szakaszán.

A Budapesti Közlekedési Központ arról tájékoztatott, hogy a kerékpárverseny a Gyöngyös-Dunakeszi-Budapest, Váci út-Dráva utca-pesti alsó rakpart-Eötvös tér-Lánchíd-Clark Ádám tér-Fő utca-Ponty utca-Szalag utca-Hunyadi János út-Clark Ádám tér-Alagút-Alagút utca-Attila út-Apród utca-Ybl Miklós tér-Lánchíd utca-Clark Ádám tér útvonalon halad majd 8 és 19 óra között.

A 105-ös autóbusz várhatóan 10.30 és 14 óra között, az Alagút és a Lánchíd lezárása idején az Apor Vilmos tér felé a Bajcsy-Zsilinszky útig a menetrend szerinti, majd a Deák Ferenc tér-Károly körút-Astoria-Kossuth Lajos utca-Ferenciek tere-Szabad sajtó út-Erzsébet híd-Döbrentei tér-Hegyalja út-Czakó utca-Aladár utca-Mészáros utca-Győző utca módosított útvonalon halad; kimarad a Deák Ferenc tér, a Hild tér, a Széchenyi István tér, a Clark Ádám tér, a Krisztina tér és a Róka utca megálló. A Gyöngyösi utca felé a Mészáros utcáig a menetrend szerinti, majd a Krisztina körút-Döbrentei tér-Erzsébet híd-Szabad sajtó út-Március 15. tér-pesti alsó rakpart (Jane Haining rakpart)-Eötvös tér-Széchényi István tér-József Attila utca módosított útvonalon halad, kimarad a Krisztina tér, a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér megálló.

Az 5-ös busz szintén várhatóan 10.30 és 14 óra között a Pasaréti tér felé a Döbrentei térig a menetrend szerinti, majd a Hegyalja út-Czakó utca-Aladár utca-Mészáros utca-Krisztina tér-Attila út módosított útvonalon halad; kimarad a Szarvas tér és a Dózsa György tér megálló. Rákospalota, Kossuth utca felé az Attila útig a menetrend szerinti, majd a Mikó utca-Krisztina körút módosított útvonalon halad; kimarad az Alagút utca megálló.

Ugyanebben az időben a 178-as autóbusz a Naphegy tér felé a Döbrentei térig a menetrend szerinti, majd a Hegyalja út-Czakó utca módosított útvonalon halad. A Szarvas tér, a Dózsa György tér, a Krisztina tér, az Ág utca, a Róka utca, a Zsolt utca és a Sánc utca megálló kimarad. A Keleti pályaudvar felé a Mészáros utcáig a menetrend szerint, majd a Krisztina körúton halad; az Alagút utca megálló kimarad.

Emellett szintén 10.30 és 14 óra között a 16-os autóbusz helyett a 16A autóbusz jár sűrítve. Ekkor a budai Várba csak a Széll Kálmán tér érintésével és a 16A autóbusszal lehet utazni. Aki a 16-os járattal a pesti oldal felől közelítené meg a Vár területét, metróval a Széll Kálmán térig utazhat, ott a 16A buszra átszállva közelítheti meg úti célját.

(MTI)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.