Belföld

Hortobágyi robbanás: tovább műtik a túlélő katonát

Simicskó István honvédelmi miniszter és Benkő Tibor, a Honvéd Vezérkar főnöke vasárnap meglátogatta a kórházban a pénteki hortobágyi robbanásban megsérült katonát.

A látogatás után a honvédelmi miniszter elmondta, hogy Tóth Péter főtörzsőrmester sérülései súlyosak, de nincs életveszélyben, azonban az elkövetkezendő időben még több orvosi beavatkozásra lesz szükség – olvasható a minisztérium honlapján.

Hozzátette: a főtörzsőrmester közérzete a körülményekhez képest jó, vidám és menyasszonya most is mellette volt. Tóth Péter főtörzsőrmester a látogatás alkalmával elmondta, ő jól van, és azt kérte a honvédelmi minisztertől, hogy ne feledkezzenek meg elhunyt társai árván maradt gyermekeiről és családjaikról.

Forrás: Honvédelmi Minisztérium

Forrás: Honvédelmi Minisztérium

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság kezelésében lévő területen az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerészei mentesítési feladatokat láttak el. Péntek délután az egyik robbanótest – egy 250 kilogrammos repeszromboló bomba – a hatástalanítás közben, még tisztázatlan okból felrobbant. Négy tűzszerész meghalt, a balesetben súlyosan megsérült katonát a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba vitték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik